Θέμα ΑΝΤ1: Τα 98 κυπριόπουλα και το ένταλμα που εκκρεμεί (ΒΙΝΤΕΟ)

Στα άδυτα του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος του Αρχηγείου Αστυνομίας βρέθηκε συνεργείο του ΑΝΤ1

Συμβόλαια θανάτου με φόντο την τρομοκρατία, υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας, ενδοοικογενειακή βία είναι μόνο κάποιες από τις σοβαρές υποθέσεις που βρίσκονται στην ατζέντα των όσων διερεύνησε το τμήμα καταπολέμησης εγκλήματος το 2021. 

Στην ομπρέλα του τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος βρίσκονται τρείς υποδιευθύνσεις στις οποίες υπάγονται και άλλοι κλάδοι. Υποδιεύθυνσης Ηλεκτρονικού εγκλήματος, Υποδιεύθυνση Διαχείρισης ευάλωτων πρόσωπων και Υποδιεύθυνση Οικονομικού εγκλήματος. 

98 Κυπριόπουλα 

Έντονο προβληματισμό προκαλούν στο τμήμα τα στοιχεία για την παιδική πορνογραφία και την διάδοση τέτοιου υλικού, μετά τις υποθέσεις που διερευνήθηκαν το 2021. 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Τμήματος Καταπολέμησης εγκλήματος 98 κυπριόπουλα έχουν βρεθεί στα αρχεία παιδικής πορνογραφίας τα οποία έφτασαν στο αρχηγείο αστυνομίας. 

«Ως επί το πλείστον είναι κορίτσια για τα οποία γίνεται διάδοση φωτογραφιών. Οι υποθέσεις αυτές προκύπτουν μετά από καταγγελία του θύματος. Για το 2021 καταγγέλθηκαν 214 υποθέσεις διάδοσης παιδικού πορνογραφικού υλικού . 69 υποθέσεις με 98 ανήλικα άτομα κυρίως κορίτσια», ανέφερε ο Διευθυντής του Τμήματος Καταπολέμησης Εγκλήματος, Ιάκωβος Ιωάννου. 

Συμβόλαια θανάτου 

Μία από τις πλέον σοβαρές υποθέσεις που κλήθηκε να διερευνήσει το τελευταίο τρίμηνο το τμήμα καταπολέμησης εγκλήματος ήταν τα συμβόλαια θανάτου με φόντο την τρομοκρατία. 
Με τον διευθυντή του τμήματος να αποκαλύπτει πως στη λίστα τους υπάρχει ένας ακόμα καταζητούμενος. 

«Εκκρεμεί ενώπιον δικαστηρίου η εκδίκαση της με 6 κατηγορούμενους. Για την υπόθεση αυτή καταζητείται ακόμη ένα πρόσωπο ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι για την υπόθεση έχουν ενδιαφερθεί ξένες υπηρεσίες και ζητήσει πληροφορίες αναφορικά με αυτή την υπόθεση. Αποτράπηκε ένα πολύ σοβαρό έγκλημα . Κατηγορούνται για σοβαρά αδικήματα όπως της τρομοκρατίας», αναφέρει ο κ. Ιωάννου. 

Αναφορικά με τις υποθέσεις βίας στην οικογένεια που διερευνά επίσης το Τμήμα, ο επικεφαλής του ανέφερε στον ΑΝΤ1 πως καταγράφεται σοβαρή αύξηση των καταγγελιών, που άγγιξε το 40% κατά το 2021.


 

Θησέας Ιωάννου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...