Προσωρινό «λουκέτο» σε χώρο εστίασης που παραβίασε τα μέτρα

Η υπόθεση αναμένεται να καταχωρηθεί ενώπιον Δικαστηρίου τη Δευτέρα

Στην καταγγελία εννέα πολιτών και δέκα υποστατικών για παραβίαση των Διαταγμάτων, προέβη η Αστυνομία το τελευταίο 24ωρο, ενώ με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, αναστάληκε και η λειτουργία ενός εκ των δέκα υποστατικών στη Λεμεσό.  

Όπως δήλωσε στο ΚΥΠΕ, εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, το τελευταίο 24ωρο (6π.μ. χθες Σάββατο 15/01/22 – 6π.μ. σήμερα Κυριακή 16/01/22) διενεργήθηκαν παγκύπρια 1.781 έλεγχοι, από τους οποίους 1.090 αφορούσαν ελέγχους για safepass, ενώ έγιναν συνολικά 9 καταγγελίες πολιτών και 9 καταγγελίες υποστατικών για παραβίαση των μέτρων.

Επιπρόσθετα, χθες με οδηγίες του Αρχηγού Αστυνομίας, επιδόθηκε από την Αστυνομία, ειδοποίηση απαγόρευσης λειτουργίας υποστατικού στη Λεμεσό.

Όσον αφορά στους ελέγχους κατά επαρχία, στη Λευκωσία πραγματοποιήθηκαν 291 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 3 καταγγελίες υποστατικών, στη Λεμεσό πραγματοποιήθηκαν 276 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 1 καταγγελία πολίτη και 1 υποστατικού και στη Λάρνακα πραγματοποιήθηκαν 503 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 1 καταγγελία υποστατικού.

Επίσης, στην Πάφο πραγματοποιήθηκαν 110 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψαν 4 καταγγελίες υποστατικών και 4 πολιτών και στην Αμμόχωστο πραγματοποιήθηκαν 296, από τους οποίους προέκυψαν 4 καταγγελίες πολιτών.

Στην περιοχή Μόρφου πραγματοποιήθηκαν 176 έλεγχοι, από τους οποίους προέκυψε 1 καταγγελία υποστατικού.

Επίσης, παγκύπρια η Τροχαία διενήργησε 126 ελέγχους, χωρίς να προκύψει καμία καταγγελία, ενώ στα Λιμάνια και Αεροδρόμια διενεργήθηκαν 3 έλεγχοι χωρίς, επίσης, να προκύψει καταγγελία.

Όσον αφορά στις καταγγελίες πολιτών, η πλειοψηφία των καταγγελιών αφορούσε τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας, ενώ οι πλείστες καταγγελίες των υποστατικών αφορούσαν υπεύθυνους υποστατικών, οι οποίοι δεν είχαν στην κατοχή τους safepass.

Επίσης, καταγγέλθηκαν οι υπεύθυνοι άλλων δύο υποστατικών για μη τήρηση ελέγχων, όσον αφορά στην εγκυρότητα των safepass στην είσοδο των υποστατικών.

Επαρχία Λεμεσού

Χθες, στη Λεμεσό εντοπίστηκε χώρος εστίασης να παραβιάζει κατάφωρα τους όρους των Διαταγμάτων του Περί Λοιμοκάθαρσης Νόμου και στη βάση των εξουσιών του Αρχηγού Αστυνομίας, επιδόθηκε στον ιδιοκτήτη του, ειδοποίηση απαγόρευσης λειτουργίας μέχρι και τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, 2022, όπου αναμένεται η υπόθεση να καταχωρηθεί ενώπιον Δικαστηρίου.

Περιοχή Μόρφου

Εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους €8.000 ευρώ, εκδόθηκε στον ιδιοκτήτη υπεραγοράς, αφού δεν υπήρχε έλεγχος πελατών στην είσοδο του υποστατικού για κατοχή safepass.

Επαρχία Λευκωσίας

Εξώδικες ειδοποίησες πληρωμής χρηματικών ποσών ύψους €500 ευρώ έκαστο, εκδόθηκαν στους υπεύθυνους τριών υποστατικών (κατάστημα, καφετέρια και περίπτερο) στη Λευκωσία, οι οποίοι εργάζονταν στα πιο πάνω υποστατικά χωρίς να έχουν στην κατοχή τους safepass.

Επαρχία Λάρνακας

Εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους €1,500 ευρώ, εκδόθηκε στον ιδιοκτήτη καφετέριας, αφού δεν υπήρχε έλεγχος πελατών στην είσοδο του υποστατικού για κατοχή safepass.

Επαρχία Πάφου

Στην επαρχία Πάφου καταγγέλθηκαν συνολικά τέσσερα υποστατικά, από τα οποία για τα τρία σχηματίστηκε φάκελος για Δικαστήριο. Στο ένα υποστατικό (μπαράκι) ο υπάλληλος δεν έφερε σωστά την προστατευτική του μάσκα. Στο δεύτερο υποστατικό (καφεστιατόριο) δεν τηρείτο ο σωστός αριθμός ατόμων σε τραπέζι, σύμφωνα με τα Διατάγματα, και δεν υπήρχε καθηκοντολόγιο. Στο τρίτο υποστατικό (μπαράκι) δεν γινόταν θερμομέτρηση πελατών και προσωπικού και ήταν χωρίς καθηκοντολόγιο.

Όσον αφορά στο τέταρτο υποστατικό, εκδόθηκε εξώδικη ειδοποίηση πληρωμής χρηματικού ποσού ύψους €500 ευρώ, στον ιδιοκτήτη ταβέρνας, αφού δεν υπήρχε έλεγχος πελατών στην είσοδο του υποστατικού για κατοχή safepass, δεν γινόταν θερμομέτρηση πελατών και προσωπικού, δεν γινόταν αναγραφή ατόμων στην είσοδο, υπάλληλος ήταν χωρίς προστατευτική μάσκα και safepass, δεν αναγράφονταν ενημερώσεις στην είσοδο και ήταν χωρίς καθηκοντολόγιο.

Η Αστυνομία υπενθυμίζει εκ νέου ότι η επιτήρηση των μέτρων δεν είναι μόνο ευθύνη της Αστυνομίας και των άλλων συναρμόδιων δημοσίων υπηρεσιών, αλλά είναι ευθύνη όλων.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...