Αρχηγός Αστυνομίας: Συμμετείχε στην ετήσια Σύνοδο της Europol στη Χάγη

Είχε διμερείς συναντήσεις, με την Εκτελεστική Διευθύντρια της Europol, Catherine De Bolle

Σειρά διμερών συναντήσεων στην Χάγη είχε ο Αρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου  ο οποίος συμμετείχε στην ετήσια Σύνοδο των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας - European Police Chiefs Convention (EPCC 2021) που πραγματοποιήθηκε στο εκεί Αρχηγείο της Europol. Κατά τη σύνοδο επιβεβαιώθηκε η συνεργασία των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Αστυνομίας σε θέματα τρομοκρατίας, οργανωμένου διασυνοριακού εγκλήματος και του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
 
Ανακοίνωση του Κλάδου Επικοινωνίας της Αστυνομίας αναφέρει ότι ο Αρχηγός της Αστυνομίας «είχε διμερείς συναντήσεις, με την Εκτελεστική Διευθύντρια της Europol, Catherine De Bolle, με την οποία συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην καταπολέμηση του ηλεκτρονικού εγκλήματος, στην αναδιάρθρωση του Κανονισμού της EUROPOL, στην ενδυνάμωση της συνεργασίας στα θέματα νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες, στη διαφθορά στο χώρο του αθλητισμού, καθώς και του λαθρεμπορίου μεταναστών.
 

Η κ. De Bolle αφού εξέφρασε τις ευχαριστίες της προς τον Αρχηγό και έκανε σχετική αναφορά και στην πολύ καλή συνεργασία που υπάρχει μεταξύ της EUROPOL και των κυπριακών Αρχών.
 
Επίσης, ο Αρχηγός Αστυνομίας, συναντήθηκε κατ’ ιδίαν με τον Γενικό Γραμματέα της Interpol, Jürgen Stock, τον Αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας, Αντιστράτηγο Μιχαήλ Καραμαλάκη, τον Αρχηγό της Αστυνομίας της Μάλτας και τον Αρχηγό Αστυνομίας της Ρουμανίας.
 
Κατά τις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος και ενδυνάμωσης της μεταξύ τους αστυνομικής συνεργασίας.
Περαιτέρω, πραγματοποιήθηκε υπηρεσιακή συνάντηση με τους δύο αξιωματικούς συνδέσμους που διατηρεί η Αστυνομία Κύπρου στην Europol, καθώς και με τα υπόλοιπα πέντε μέλη της Αστυνομίας που υπηρετούν ως αποσπασμένοι εθνικοί εμπειρογνώμονες στην Europol.
 
Σύμφωνα με την ανακοίνωση, «στο πλαίσιο της Συνόδου του EPCC, πραγματοποιήθηκε κοινή συνάντηση των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας με το Διοικητικό Συμβούλιο της Εuropol, ενώ είχε προηγηθεί συνάντηση των Ευρωπαίων Αρχηγών Αστυνομίας με τους Διευθυντές Τμημάτων Τελωνείων των χωρών της Ευρώπης».
 
Ανάμεσα στα θέματα συζήτησης της Συνόδου, ήταν η Αστυνόμευση στη Ψηφιακή Κοινωνία, η Οικονομική Ευεξία στην ΕΕ και η Διεθνής Αστυνομική Συνεργασία στον τομέα της Καταπολέμησης και Διερεύνησης Αδικημάτων Σεξουαλικής Εκμετάλλευσης και Κακοποίησης Ανηλίκων.
 
Παρουσιάστηκε, επίσης, το νεοσύστατο εργαστήριο καινοτομίας της Europol και επιβεβαιώθηκε εκ νέου η συνεργασία των κρατών μελών σε θέματα τρομοκρατίας, οργανωμένου  διασυνοριακού εγκλήματος και του ηλεκτρονικού εγκλήματος.
 
Οι εργασίες της Συνόδου, της 1ης που διεξάγεται μετά την έναρξη της πανδημίας, άρχισαν την Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου και ολοκληρώθηκαν την επόμενη ημέρα.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.