Εκστρατεία Αστυνομίας για την Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας «ROADPOL Safety Days 2021»

Έμφαση στη χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση με ενημέρωση και τροχονομικούς ελέγχους από την Αστυνομία

Δράσεις ενημέρωσης και αστυνόμευσης μέσω τροχονομικών ελέγχων, με έμφαση στη χρήση κινητού τηλεφώνου ή άλλου αντικειμένου κατά την οδήγηση, διεξάγει η Αστυνομία, στο πλαίσιο του προγράμματος οδικής ασφάλειας ROADPOL SAFETY DAYS 2021, που άρχισε χθες Πέμπτη, 16 Σεπτεμβρίου.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας – ROADPOL, με τη στήριξη και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και περιλαμβάνει δράσεις διαφώτισης και αστυνόμευσης για την οδική ασφάλεια, με το φετινό πρόγραμμα να είναι αφιερωμένο στην αντιμετώπιση της απόσπασης της προσοχής των οδηγών οχημάτων κατά την οδήγηση.

Η απόσπαση της προσοχής των οδηγών αποτελεί έναν από τους πλέον σημαντικούς παράγοντες που συμβάλλουν στην αύξηση της πιθανότητας εμπλοκής σε οδική σύγκρουση, δεδομένου ότι περιορίζεται σημαντικά ο χρόνος αντίδρασης. Ανάμεσα στις κύριες αιτίες απόσπασης της προσοχής των οδηγών είναι η χρήση κινητού τηλεφώνου ή άλλου αντικειμένου κατά την οδήγηση. Οι δράσεις ενημέρωσης και τροχονομικών ελέγχων που διεξάγει η Αστυνομία έχουν στόχο την αντιμετώπιση του φαινομένου.

Το πρόγραμμα ROADPOL Safety Days 2021 διεξάγεται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας και θα ολοκληρωθεί την ερχόμενη Τρίτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021. Την φετινή χρονιά η Αστυνομία Κύπρου έχει αναλάβει, σε ευρωπαϊκό επίπεδο, τον συντονισμό όλων των χωρών που συμμετέχουν στο Ευρωπαϊκό Αστυνομικό Δίκτυο Τροχαίας ROADPOL, με σκοπό την επιτυχή υλοποίηση του προγράμματος οδικής ασφάλειας.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.