Σε καταγγελία στην Αστυνομία προχώρησε η Παιδιατρική Εταιρία σε σχέση με τις απειλές (ΒΙΝΤΕΟ)

Τις απειλές κατά των παιδιάτρων κατήγγειλε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για ντροπή

Σε καταγγελία στην Αστυνομία, για απειλές που δέχονται μέλη της, σε σχέση με την εισήγηση της για εμβολισμό και των παιδιών πάνω των 12 ετών, προχώρησε η Παιδιατρική Εταιρεία. 

Πρόκειται για αναρτήσεις ανώνυμων κυρίως πολιτών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, στις οποίες διατυπώνονται απειλές κατά της ζωής των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας. 

«Θυμόμαστε όλοι πολύ καλά τα επεισόδια που είχαν ξεσπάσει σε εκδοτικό συγκρότημα πριν από μερικές βδομάδες από κάποιους κύκλους και επομένως επειδή πραγματικά εμείς θεωρούμε ότι το έργο μας πρέπει να το επιτελούμε απερίσπαστα και διακατεχόμαστε πιστέψτε από μέγιστη ευαισθησία σε ό,τι αφορά στα θέματα υγείας, ασφάλειας και ευημερίας των παιδιών, εκεί είμαστε ταγμένοι και όχι στο να ερχόμαστε σε αντιπαράθεση με τον οποιονδήποτε», είπε ο Πρόεδρος της Παιδιατρικής Εταιρίας, Μιχάλης Αναστασιάδης.  

Σύμφωνα με το Διευθυντή της Υποδιεύθυνσης Επικοινωνίας της Αστυνομίας η καταγγελία έγινε στην υποδιεύθυνση ηλεκτρονικού εγκλήματος της δύναμης. 

«Αφορά είτε απειλές, είτε ύβρεις, είτε άλλα σχόλια, αξιολογούνται από τους ανακριτές στη βάση της ισχύουσας νομοθεσίας για να διαπιστωθεί το ενδεχόμενο διάπραξης ποινικών αδικημάτων από οποιοδήποτε πρόσωπο. Οι εξετάσεις βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη αυτή τη στιγμή και γίνονται όλα τα ενδεικνυόμενα για να εντοπιστο0ύν είτε τα αδικήματα είτε τα πρόσωπα τα οποία ενέχονται. Έχουν ήδη εντοπιστεί κάποια στοιχεία τα οποία θα μας βοηθήσουν στη διερεύνηση, λαμβάνονται καταθέσεις», ανέφερε ο Εκπρόσωπος Τύπου ττης Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου 

Τις απειλές κατά των παιδιάτρων κατήγγειλε και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, ο οποίος σε ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για ντροπή. 

«Η Κύπρος είναι από τις πρώτες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης με την υψηλότερη εμβολιαστική κάλυψη. Στήριγμά μας η επιστήμη και οι επιστήμονες της χώρας. Ντροπή, οι απειλές που δέχονται αυτές τις ημέρες οι παιδίατροί μας. Η κυβέρνηση δίπλα τους. Αμείλικτη, απέναντι στις μεσαιωνικές αντιλήψεις», ανέφερε σε ανάρτηση του στο twitter ο Πρόεδρος Αναστασιάδης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η αστυνομία διερευνά και άλλες παρόμοιες αναρτήσεις με απειλές κατά της ζωής λειτουργών των μέσων ενημέρωσης, πολιτικών, ακόμα και εκπροσώπων φαρμακευτικών εταιρειών.


Διαβάστε Επίσης:

Κυριάκος Κυριακίδης

Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.