Τροχονομικούς ελέγχους αρχίζει από αύριο η Αστυνομία για τη χρήση ζώνης από οδηγούς

Οι τροχονομικοί έλεγχοι, οι οποίοι ξεκινούν αύριο Δευτέρα 08 Μαρτίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021.

Η Αστυνομία εξαγγέλλει παγκύπριους τροχονομικούς ελέγχους για τη χρήση ζώνης ασφαλείας από οδηγούς και επιβάτες αυτοκινήτων και φορτηγών, καθώς και για τη χρήση παιδικών και ανυψωτικών καθισμάτων.

Οι τροχονομικοί έλεγχοι, οι οποίοι ξεκινούν αύριο Δευτέρα 08 Μαρτίου και θα διαρκέσουν μέχρι και την Κυριακή 14 Μαρτίου 2021, αποσκοπούν στην ευαισθητοποίηση του κοινού, μέσω της αστυνόμευσης, για τη χρήση της ζώνης ασφαλείας αλλά και των παιδικών/ανυψωτικών καθισμάτων, καθώς και στην ενημέρωση του κοινού για τους κινδύνους που ελλοχεύουν από τη μη χρήση των συστημάτων συγκράτησης. Απώτερος στόχος είναι η μείωση των σοβαρών και θανάσιμων τραυματισμών σε οδικές τροχαίες συγκρούσεις. 

Η ζώνη ασφαλείας παραμένει το πιο αποτελεσματικό χαρακτηριστικό ασφαλείας στα μηχανοκίνητα οχήματα. Σύμφωνα με την ανάλυση των διαθέσιμων στατιστικών στοιχείων της τριετίας 2017 – 2019, ποσοστό 55,56% των νεκρών οδηγών και επιβατών οχημάτων δεν έφεραν ζώνη ασφάλειας. 

Η Αστυνομία παραμένει προσηλωμένη στην υπηρεσία της κοινωνίας με σκοπό την εξασφάλιση της ασφάλειας του κοινού που διακινείται στο οδικό δίκτυο για την αποτροπή των θανατηφόρων και σοβαρών οδικών συγκρούσεων.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.