Μπυραρία παραβίασε τα Διατάγματα και σέρβιρε πελάτες στην Πάφο

Ενώπιον Δικαστηρίου θα οδηγηθεί ο ιδιοκτήτης, με εξώδικο πρόστιμο 300 ευρώ καταγγέλθηκαν οι θαμώνες.

«Βροχή» ήταν και χθες οι καταγγελίες της Αστυνομίας για παραβιάσεις των μέτρων κατά της πανδημίας. Σε δυο μάλιστα περιπτώσεις υποστατικών επεβλήθη χρηματικό πρόστιμο 500 ευρώ στους ιδιοκτήτες, ενώ σε μπυραρία της Πάφου, ο ιδιοκτήτης θα οδηγηθεί και ενώπιον Δικαστηρίου.

Συγκεκριμένα, σε έλεγχο που έγινε σε κατάστημα ρούχων στην Πάφο, εντοπίστηκε μεγαλύτερος αριθμός πελατών από τον προβλεπόμενο με βάση τα τετραγωνικά μέτρα, ενώ δεν γινόταν ούτε η απαραίτητη από τα Διατάγματα θερμομέτρηση. Επιπρόσθετα, η υπεύθυνη του καταστήματος δεν έφερε προβλεπόμενα την προστατευτική μάσκα. Στο εν λόγω κατάστημα επεβλήθη το χρηματικό πρόστιμο των 500 ευρώ.

Σε μια άλλη περίπτωση, πάλι στην επαρχία Πάφου, μπυραρία αγνόησε παντελώς τα Διατάγματα, και λειτούργησε εξυπηρετώντας πελάτες. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Αστυνομία, εναντίον του ιδιοκτήτη της επιχείρησης σχηματίζεται φάκελος και η υπόθεση θα οδηγηθεί στο δικαστήριο, ενώ για τους τέσσερεις θαμώνες, επεβλήθη το χρηματικό πρόστιμο των 300 ευρώ έκαστος.

Οι παραβιάσεις των μέτρων ωστόσο δεν σταμάτησαν  στις προαναφερθείσες. Καφενείο στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου εντοπίστηκε από την Αστυνομία να λειτουργεί κανονικά, και εντός αυτού να εξυπηρετούνται πελάτες. Για την  συγκεκριμένη υπόθεση, εξώδικο 300 ευρώ έλαβαν οι θαμώνες, και 500 ευρώ πρόστιμο στον ιδιοκτήτη του καφενείου.

Οι καταγγελίες ανά επαρχία

Η Αστυνομία κατήγγειλε το τελευταίο 24ωρο 213 πολίτες και τρεις ιδιοκτήτες υποστατικών, στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ εκπρόσωπος του Κλάδου Επικοινωνίας Αρχηγείου Αστυνομίας, από τις 6.00 το πρωί της Παρασκευής μέχρι τις 6.00 το πρωί του Σαββάτου διενεργήθηκαν 12.754 έλεγχοι

Στη Λευκωσία έγιναν 3.506 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν 51 πολίτες.  Στη Λεμεσό η Αστυνομία έκανε 2.303 ελέγχους και κατήγγειλε 63 πολίτες, ενώ στη Λάρνακα διενεργήθηκαν 2.088 έλεγχοι και έγιναν 43 καταγγελίες πολιτών.

Εξάλλου, στην Πάφο η Αστυνομία έκανε 1.408 ελέγχους και κατήγγειλε 24 πολίτες και δυο ιδιοκτήτες υποστατικών, και στην Αμμόχωστο διενεργήθηκαν 1.465 έλεγχοι και έγιναν 28 καταγγελίες πολιτών και μια καταγγελία ιδιοκτήτη υποστατικού. Στη Μόρφου έγιναν 1.280 έλεγχοι και καταγγέλθηκαν τέσσερις πολίτες.

Η Τροχαία έκανε 610 ελέγχους χωρίς να προκύψουν οποιεσδήποτε καταγγελίες.

Η ΜΜΑΔ διενήργησε 17 ελέγχους χωρίς επίσης να υπάρξει κάποια καταγγελία, και η Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία 77 ελέγχους χωρίς να καταγγελθεί οποιοσδήποτε.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...