Πολιτική Άμυνα: Παρουσίαση της αποστολής και των μέσων της Υπηρεσίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Στο πλευρό των πολιτών βρέθηκε το μεσημέρι η Πολιτική Άμυνα, λειτουργοί της οποίας προχώρησαν σε ενημέρωση του κοινού για την προστασία του από τις πλημμύρες, αλλά και άλλων φυσικών κινδύνων.

Η σύγχρονη αποστολή της Πολιτικής Άμυνας και η προσφορά των εθελοντών και λειτουργών της στην κοινωνία, αποτέλεσε το κύριο θέμα της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποίησε το μεσημέρι η υπηρεσία στο μόλο της Λεμεσού.

«Οι ομάδες διάσωσης που έχουμε σήμερα έχουν ξεκινήσει μία διαδικασία για πιστοποίηση βάση διεθνών προτύπων ούτως ώστε να είναι πιο αποτελεσματικές και να είναι σε θέση να φέρουν εις πέρας την αποστολή τους ανεξαρτήτως και υποστηρικτικά προς την ΕΜΑΚ», δήλωσε ο αναπληρωτής Διοικητής της Πολιτικής Άμυνας, Κυριάκος Χατζηγεωργίου.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης το κοινό είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί για την εκστρατεία πρόληψης των κινδύνων από πλημμύρες αλλά και το ρόλο που διαδραματίζει η πολιτική άμυνα σε τέτοιου είδους περιστατικά.

 «Η πολιτική άμυνα έχει οριστεί ως ο φορέας υλοποίησης του σχεδίου κινδύνου πλημυρών το οποίο αποτελεί θεσμική υποχρέωση έναντι της ΕΕ και περιλαμβάνει μία σειρά από μέτρα τα οποία θα πρέπει να λαμβάνονται για την καλύτερη δυνατή διαχείριση των πλημμυρών», δήλωσε με τη σειρά της η λειτουργός της Πολιτικής Άμυνας, Ολίβια Μιχαηλίδου.

«Η πολιτική άμυνα έχει να κάνει με τον πολίτη και την περιουσία του και ο στόχος και ο σκοπός της είναι η προστασία του πολίτη και της περιουσίας του», επισημαίνει ο λειτουργός της Πολιτικής Άμυνας, Ανδρέας Ευθυμίου.

Οι πολίτες είχαν μάλιστα την ευκαιρία να δουν από κοντά εξοπλισμό διάσωσης και αντιμετώπισης κινδύνων αλλά και να ενημερωθούν από τους λειτουργούς της πολιτικής άμυνας για τρόπους προφύλαξης τόσο των ιδίων όσο και της περιουσίας τους από τα έντονα καιρικά φαινόμενα.


Αυγερινός Χρυσοστόμου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.