Θέμα ωρών το αίτημα για άρση τραπεζικού απορρήτου προσώπων που εμφανίζονται στο θέμα του Al Jazeera

Οι ανακριτές της υπόθεσης θα ζητήσουν από το Δικαστήριο άρση των τραπεζικών λογαριασμών προσώπων που εμφανίζονται στο επίμαχο βίντεο.

Σε άλλο ένα Υπουργείο, για την παραλαβή εγγράφων, βρέθηκαν οι ανακριτές της Αστυνομίας οι οποίοι διερευνούν τις αποκαλύψεις του δικτύου Al Jazeera για τις πολιτογραφήσεις. Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο άρσης των τραπεζικών λογαριασμών προσώπου που εμφανίζονται στο ντοκιμαντέρ του Al Jazeera. 

Κομμάτι κομμάτι προσπαθούν να ενώσουν το πάζλ της υπόθεσης παραχώρησης κυπριακών διαβατηρίων σε αλλοδαπούς, οι ανακριτές του Αρχηγείου και σύμφωνα με πληροφορίες μας είναι θέμα ωρών να ζητηθεί από το Δικαστήριο η παραχώρηση διατάγματος για το άνοιγμα των τραπεζικών λογαριασμών όσων διακρίνονται στο βίντεο του Al Jazeera. 

Οι εξεταστές της υπόθεσης είναι σε συνεχή επικοινωνία και με τον Al Jazeera, ώστε οι δύο δημοσιογράφοι που ήρθαν στην Κύπρο με κρυφές κάμερες, να δώσουν καταθέσεις 
και πληροφορίες για όσα κατέγραψαν και είδαν ή δεν είδαν το φως της δημοσιότητας. 
Χωρίς να αποκλείεται και το ενδεχόμενο μετάβασης των ανακριτών στο Κατάρ για τη λήψη των καταθέσεων. Κάτι που θα εξεταστεί στην επόμενη συνάντηση των ανακριτών με τον Γενικό και βοηθό γενικό εισαγγελέα την ερχόμενη Δευτέρα. 

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο του Τμήματος Φορολογίας έχουν τεθεί οι 350 που λειτουργούσαν ως διαμεσολαβητές για την εξασφάλιση κυπριακού διαβατηρίου από αλλοδαπούς 

«Ήδη οι 30 βρίσκονται υπό φορολογικό έλεγχο. Έχουμε ξεκινήσει έχουμε καταγεγραμμένες όλες τις συναλλαγές στις οποίες είχε εμπλοκή ο διαμεσολαβητής με την αξία του κάθε ακινήτου που πωλήθηκε. επιλέγηκαν με βάση των αριθμό των συναλλαγών τους και τον κύκλο εργασιών τους. Άρχισαν οι έλεγχοι και στα 5 επαρχιακά γραφεία του τμήματος μας», δηλώνει ο Γιάννης Τσαγγάρης, Έφορος Φορολογίας. 

Τις τελευταίες ώρες ανακριτές βρέθηκαν και στο υπουργείο οικονομικών, ενώ συνεχίζουν τη μελέτη και αξιολόγηση των φακέλων και εγγράφων πολιτογραφήσεων που παρέλαβαν από το υπουργείο Εσωτερικών.

Θησέας Ιωάννου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.