Εξώδικα κορωνοϊού: Σε 12.549 καταγγελίες προέβη η Αστυνομία τους τελευταίους 8 μήνες [ΒΙΝΤΕΟ]

Μόνο το 50% των πολιτών οι όποιοι παραβίασαν τα διατάγματα πλήρωσε το πρόστιμο.

Μόνο το 50% των πολιτών οι όποιοι παραβίασαν τα διατάγματα που εκδόθηκαν για την αναχαίτιση του κορωνοϊού πλήρωσε το πρόστιμο.

Πιο συγκεκριμένα οι αστυνομικές αρχές από τον Μάρτιου οπού βρίσκονται σε ισχύ τα διάφορα διατάγματα έχουν προβεί σε 12 χιλιάδες 549 εξώδικές καταγγελίες σε πολίτες και υποστατικά. Από αυτές μόνο 6,290 έχουν εξοφληθεί ενώ τα υπόλοιπα 6,259 εξώδικα συνεχίζουν ακόμη να εκκρεμούν.

Όπως αναφέρει στον ΑΝΤ1 ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας, Χρίστος Ανδρέου, «οι έλεγχοι της αστυνομίας θα συνεχίζονται κανονικά δίνοντας έμφαση στις περιοχές όπου παρατηρείται συρροή κρουσμάτων ακολουθώντας πάντα τις συστάσεις της επιδημιολογικής ομάδας του Υπουργείου Υγείας και εφαρμόζοντας τα σχετικά διατάγματα. Στόχος πάντοτε είναι η πλήρης εφαρμογή των διαταγμάτων για την αντιμετώπιση της πανδημίας έχοντας πάντα ως προτεραιότητα των πολιτών και της δημόσιας υγείας »

Την αρνητική πρωτιά στις καταγγελίες την έχει η Λευκωσία , καθώς οι αστυνομικές αρχές έχουν προβεί σε 3,662 καταγγελίες πολιτών για τα διατάγματα του περί λοιμοκαθάρσεως νόμου. Ακολουθεί η Λεμεσός με τις αρχές να προβαίνουν σε 3,448 καταγγελίες. Στην Λάρνακα έγιναν 2,023 καταγγελίες, στην Αμμόχωστο 1, 541, στην Πάφο 1,650, ενώ στο διαμέρισμα Μόρφου 232 καταγγελίες.

Οι καταγγελίες αφορούν κυρίως τόσο στην μη χρήση μάσκας όσο και σε άτομα τα οποία στέκονταν ή χόρευαν εντός υποστατικών.

«Οι κύριες καταγγελίες που εντοπίζονται είναι η μη χρήση με τον ορθό τρόπο της προστατευτικής μάσκας και ακόμα την καθόλου χρήση της μάσκας αυτής. Επίσης είχαν ακόμη εντοπιστεί και διάφορες επιχειρήσεις εστίασης όπου υπήρξε συγκεντρώσει περισσότερων προσώπων από τον επιτρεπόμενο αριθμό και σε κάποιες περιπτώσεις εντοπίστηκαν ιστάμενα πρόσωπα ή ακόμα να χορεύουν σε πίστα», σημείωσε ο κος Ανδρέου.

Ο εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας τονίζει πως οι έλεγχοι το επόμενο διάστημα θα εντατικοποιηθούν ακόμη περισσότερο και πως εκεί όπου εντοπίζονται κατάφορες παραβάσεις της νομοθεσίας τα μέλη της δύναμης θα είναι αμείλικτα.


Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.