Προσπάθησαν να ξεγελάσουν τις αρχές και να περάσουν από τα οδοφράγματα με πλαστά πιστοποιητικά κορωνοϊού [ΒΙΝΤΕΟ]

Προσπάθησαν να ξεγελάσουν τις αρχές με πλαστά πιστοποιητικά κορωνοϊού, για να πετύχουν διέλευση από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές της Δημοκρατίας.

Ακόμη και πιστοποιητικά κορωνοϊού προσπάθησαν κάποιοι να πλαστογραφήσουν για να ξεγελάσουν το προσωπικό των τελωνείων και μετανάστευσης των Βρετανικών Βάσεων. Στα οδοφράγματα Περγάμους και Στροβιλιών παρουσιάστηκαν πιστοποιητικά τα οποία μετά από τις απαραίτητες εξετάσεις διαπιστώθηκε πως ήταν πλαστά.

«Είχαμε τρεις ξεχωριστές περιπτώσεις όπου εντοπίστηκαν ψευδείς εξετάσεις κορωνοϊού, με συνολικά οκτώ πιστοποιητικά», αναφέρει ο Επικεφαλής Τελωνείων και Μετανάστευσης ΒΒ, Adam Chatfield.

Ήδη δυο υποθέσεις βρίσκονται ενώπιον των Δικαστηρίων των Βάσεων, την ώρα που το προσωπικό τυγχάνει συνεχούς εκπαίδευσης, προκειμένου να είναι σε θέση να ανταποκριθεί μπροστά στο νέο τρόπο που σκαρφίστηκαν κάποιοι, για να ξεγελούν τους ελεγκτές στα οδοφράγματα και να πετυχαίνουν διέλευση προς τις ελεύθερες περιοχές.

«Οι αξιωματικοί είναι καλά εκπαιδευμένοι στον εντοπισμό πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων και χρησιμοποιούν αυτήν τη γνώση και την εμπειρία για να εντοπίσουν ψευδή πιστοποιητικά Κορωνοϊού», σημειώνει ο κος Adam Chatfield.

Παρόμοια περιστατικά καταγράφηκαν και σε άλλα οδοφράγματα.

Και όλα αυτά την ώρα που στα κατεχόμενα έχουν καταγραφεί μέχρι τώρα συνολικά 732 κρούσματα με τέσσερις θανάτους.

Οι αξιωματικοί στα οδοφράγματα απαγορεύουν τη διέλευση ατόμων εάν δεν πληρούν τους ισχύοντες περιορισμούς ταξιδιού, όσο αφορά τον κορωνοϊό, ενώ καταγράφεται αύξηση στις απορρίψεις, σύμφωνα με τα στοιχεία, λόγω μη προσκόμισης πιστοποιητικού εξέτασης κορωνοϊού, προσκόμισης πιστοποιητικών που έχουν λήξει ή επειδή οι αιτούντες δεν είναι νόμιμοι κάτοικοι ή δεν κατέχουν την κυπριακή υπηκοότητα.


Θησέας Ιωάννου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.