Άρχισε η έρευνα του Υπουργείου Παιδείας για τα έκτροπα στο Λύκειο Παραλιμνίου

Αρκετοί μαθητές που έχουν ήδη να αρχίσει να καταδεικνύουν υπαίτιους και συμμετέχοντες, ενώ η Αστυνομία βρίσκεται στα χνάρια και των «πυρήνων».

Ολοένα και περισσότερο αρχίζει να ξετυλίγεται το κουβάρι της υπόθεσης με τα έκτροπα στο Λύκειο Παραλιμνίου κατά την πρώτη ημέρα επανέναρξης της σχολικής χρονιάς, με το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας να αρχίζει να αποδίδει καρπούς. Αρκετοί μαθητές που έχουν ήδη να αρχίσει να καταδεικνύουν υπαίτιους και συμμετέχοντες, ενώ η Αστυνομία βρίσκεται στα χνάρια και των «πυρήνων».

Ο πρόεδρος του κόμματος για τα Ζώα Κυριάκος Κυριάκου φιλοξενήθηκε στο «Μέρα Μεσημέρι», λίγη μόλις ώρα μετά την συνάντηση που είχε σήμερα στο Υπουργείο Παιδείας, αναφέροντας πως εκτός από τον εντοπισμό του υποστατικού που εκλάπησαν τα ζώα, έχει επίσης εντοπιστεί το πρόσωπο που ετοίμασε το πανό που αναρτήθηκε στο σχολείο.

Σύμφωνα μάλιστα με την πληροφόρηση που έχει το κόμμα, εννέα πρόσωπα φέρεται να έχουν μέχρι στιγμής παραδεχτεί εμπλοκή τους στην υπόθεση.

Σε σχέση με τα αποτελέσματα της συνάντησης που είχαν με τον υπουργό Πρόδρομο Προδρόμου, ο κ. Κυριάκου ανέφερε πως σύμφωνα με την ενημέρωση που έλαβαν να θέλει την έναρξη πειθαρχικής έρευνας για το πώς πέρασαν τα ζώα στο σχολικό χώρο και ποιες οι ευθύνες των εκπαιδευτικών και του γυμνασιάρχη σε όλο αυτό το πλαίσιο.Διορίστηκε ερευνών λειτουργός και ξεκινά πειθαρχική έρευνα για τα έκτροπα στο Λύκειο Παραλιμνίου 

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Παιδείας, οι αρμόδιες υπηρεσίες προχωρούν στη διενέργεια έρευνας σχετικά με τα όσα έχουν συμβεί στο Λύκειο Παραλιμνίου κατά την ημέρα έναρξης των μαθημάτων.

Εξηγεί δε, πως ανεξάρτητα από τις έρευνες της Αστυνομίας που συνεχίζονται, οι υπηρεσίες του ΥΠΠΑΝ προχωρούν σε έρευνα στο σχολείο.

«Το ΥΠΠΑΝ βρίσκεται σε στενή συνεργασία με την Αστυνομία σχετικά με τις έρευνες γύρω από τα συμβάντα στο Λύκειο Παραλιμνίου. Ενώ η αποτελεσματική συνεργασία με την Αστυνομία στη Λευκωσία είχε ως αποτέλεσμα την αποτροπή επεισοδίων σε ορισμένα σχολεία και γι’ αυτό εκφράζονται ευχαριστίες στην Αστυνομία Κύπρου», σημειώνει το ΥΠΠΑΝ.

Ενώ διευκρινίζει πως αναλόγως των ευρημάτων των αστυνομικών ερευνών που διεξάγονται αυτή την περίοδο σχετικά με έκτροπα και ανεπίτρεπτες συμπεριφορές σε ορισμένα λύκεια, θα επιβληθούν και οι προβλεπόμενες κυρώσεις σε μαθητές και μαθήτριες, όπου επιβάλλεται.


Επιμέλεια: Μιχάλης Παναγιώτου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.