Κυκλοφοριακό κομφούζιο την πρώτη μέρα έναρξης των σχολείων στην πρωτεύουσα [ΒΙΝΤΕΟ]

Επιστροφή στην ταλαιπωρία για τους οδηγούς που ξεκινούν το πρωί για τις δουλείες τους στο κέντρο της Λευκωσίας, με τα αυτοκίνητα στα φώτα τροχαίας να σχηματίζουν ουρές χιλιομέτρων.

Πρώτη μέρα έναρξης το σχολείων και με το καλημέρα έγινε το έλα να δεις στους δρόμους της πρωτεύουσας.

Τα αυτοκίνητα σχημάτιζαν ουρές χιλιομέτρων, με τους αστυνομικούς της τροχαίας να προσπαθούν απεγνωσμένα να μειώσουν το πρόβλημα. Συμφώνα, ωστόσο με την αστυνομία φαινόμενα κυκλοφοριακής συμφόρησης παρατηρήθηκαν και σε άλλες πόλεις της Κύπρου. 

Το φαινόμενο της τροχαίας κίνησης είναι συνηθισμένο τέτοια μέρα σημειώνουν οι αρμόδιοι, ωστόσο τα πολλά κατασκευαστικά έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη σε αρκετούς δρόμους της πρωτεύουσα χειροτέρεψαν την κατάσταση. 

Ο Διευθυντής της Τροχαίας Αρχηγείου, Γιαννάκης Γεωργίου, ανέφερε ότι «ενώ ένα έργο που προγραμματίζονταν να ξεκινήσει πριν 3 χρόνια, αρχίζει σήμερα και ήταν προγραμματισμένα κάποια άλλα έργα τα οποία δεν είχαν οποιοδήποτε πρόβλημα και ξεκίνησαν και αυτά έτσι ξεκινούν 2 3 έργα ταυτόχρονα με αποτέλεσμα να παρατηρούμε αυτή την συμφόρηση».

Σε μια προσπάθεια να μετριάσει όσο το δυνατό γίνεται το κυκλοφοριακό πρόβλημα, η Αστυνομία θα επιστρατεύσει αύριο περισσότερους αστυνομικούς. Τονίζει ωστόσο ότι για την αποσυμφόρηση των δρόμων χρειάζεται και η συμβολή όλων μας, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα ένα αυτοκίνητο κάθε οικογένεια και όχι το κάθε άτομο το δικό του. 

Από την άλλη ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης σημείωσε και αυτός με την σειρά του την ύπαρξη της αυξημένης τροχαίας κίνησης. Προσθέτοντας, ωστόσο, ότι τα έργα που βρίσκονται σε εξέλιξη στην Λεωφόρο Κένεντι και στην Λεωφόρο Κυριάκου Μάτση, θα ολοκληρωθούν τον Οκτώβριο και τον Νοέμβριο αλλά αυτό δεν θα λύσει το πρόβλημα. 

«Η συμφόρηση που παρατηρείται στην Λευκωσία, δεν θα λυθεί και δεν θα αμβλυνθεί, εάν δεν γίνουν καλύτερες και ποιοτικότερες οι δημόσιες μεταφορές», σημείωσε ο Δήμαρχος Λευκωσίας, Κωνσταντίνος Γιωρκάτζιης.

Πρόσθεσε δε ότι «γίνονται σοβαρές προσπάθειες αυτή την στιγμή, να υπενθυμίσω ότι το υπουργείο μεταφορών έχει ήδη προκηρύξει και αρχίσει την υλοποίηση του περιμετρικού δρόμου της Λευκωσίας το οποίο θα βοηθήσει, αλλά δεν είναι η λύση. Η λύση είναι η δημόσιες συγκοινωνίες».

Ο δήμαρχος Λευκωσίας, εισηγείται επίσης και την επαναξιολόγηση του δημόσιου αλλά και του σχολικού ωραρίου, ούτως ώστε να μην πηγαίνουν όλοι την ίδια ώρα στις δουλειές τους.

Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.