Τριάντα οκτώ καταγγελίες της Αστυνομίας σε υποστατικά για μη τήρηση των μέτρων [ΒΙΝΤΕΟ]

Ξεπέρασαν τις οι καταγγελίες παραβίασης της νομοθεσίας για περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού το προηγούμενο 24ωρο.

Σε νέους πυρετώδεις ελέγχους προβαίνει το τελευταίο 24ωρο η Αστυνομία στη βάση του νέου διατάγματος του Υπουργείου Υγείας που εκδόθηκε μετά τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Αστυνομίας, από τις έξι το πρωί χθες μέχρι τις έξι το πρωί σήμερα.

Έγιναν συνολικά 733 έλεγχοι και 38 καταγγελίες παγκυπρίως, κυρίως για τη μη χρήση προστατευτικής μάσκας. Στη Λευκωσία, έγιναν 137 έλεγχοι και 15 καταγγελίες, στη Λεμεσό 203 έλεγχοι και 6 καταγγελίες, στη Λάρνακα, 191 έλεγχοι και 6 καταγγελίες, στην Πάφο 64 έλεγχοι και 9 καταγγελίες, στην ελεύθερη επαρχία Αμμοχώστου 102 έλεγχοι και 4 καταγγελίες ενώ στις ελεύθερες περιοχές του διαμερίσματος Μόρφου έγιναν 35 έλεγχοι και καμία καταγγελία. 

Πρόκειται καταγγελίες που ρυθμίζονται εξωδίκως με πρόστιμα ύψους τριακοσίων ευρώ, ενώ κατάφωρες και επαναλαμβανόμενες παραβιάσεις της νομοθεσίας καταχωρούνται υποθέσεις στο Δικαστήριο. 

Σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία το προηγούμενο 24ωρο έγιναν στα αεροδρόμια Λάρνακας και Πάφου καταγγελίες εναντίον συνολικά 16 επιβατών που δεν κατείχαν την κυπριακή κάρτα πτήσης, το γνωστό Cyprus Flight Pass. 

Ενώ αυτή την εβδομάδα, το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου εξέδωσε προσωρινό διάταγμα αναστολής λειτουργίας τριών υποστατικών, με το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου να διατάζει την αναστολή λειτουργίας ενός υποστατικού. 

Πηγές στην αστυνομία υπέδειξαν ότι θα πρέπει να αναμένεται η περαιτέρω εντατικοποίηση των ελέγχων μετά και την ενίσχυση των επαρχιακών Ουλαμών Πρόληψης Εγκλημάτων.

Νεοκλής Νεοκλέους

Χρυσόστομος Σουρκούνης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.