Μπαράζ πυρκαγιών σήμερα στην Επαρχία Λευκωσίας [ΒΙΝΤΕΟ]

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι στις δυνάμεις πυρόσβεσης, όταν ξέσπασαν συνολικά πέντε πυρκαγιές στην Επαρχία Λευκωσίας.

Μπαράζ πυρκαγιών ξέσπασε το μεσημέρι στην Επαρχία Λευκωσίας , κινητοποιώντας επίγειες και εναέριες δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Τμήματος Δασών. 

Οι πυρκαγιές ξέσπασαν στην περιοχή Αχερά στον ʼγιο Ιωάννη Μαλούντας, στη Δένια, το Ποτάμι, την Αγία Βαρβάρα και την Κοκκινοτριμιθιά. 

Η πυρκαγιά στην περιοχή του Μοναστηριού Αχερά κατέκαυσε 20 εκτάρια από χαρουπιές, ευκαλύπτους, καλαμιώνες και χαμηλή άγρια βλάστηση. 

Στη Δένια κινδύνεψαν μάλιστα κατοικίες, οι οποίες ωστόσο προστατεύτηκαν επιτυχώς από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, με την πυρκαγιά να κατακαίει σπαρτά. 

Για την κατάσβεσή της εργάστηκαν 31 άτομα του Τμήματος Δασών με 7 πυροσβεστικά οχήματα, 6 άτομα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με 2 πυροσβεστικά οχήματα καθώς, εθελοντές από την περιοχή, μέλη και οχήματα των κοινοτικών συμβουλίων Μιτσερού και Αγίου Επιφανίου. 

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής είπε ότι «η πυρκαγιά στη Βυζακιά - Ποτάμι είναι υπό έλεγχο. Κατέκαυσε 1 τετραγωνικό χιλιόμετρο από σπαρτά. Εργάστηκαν συνολικά 3 πυροσβεστικά οχήματα από το Τμήμα Δασών και την Πυροσβεστική Υπηρεσία και έγιναν ρίψεις από τα αεροσκάφη του Τμήματος Δασών». 

Στην Αγία Βαρβάρα, κάηκαν δύο δεκάρια άγριας βλάστησης, θάμνων και μοσφιλιών με 4 οχήματα του τμήματος δασών και της πυροσβεστικής να δρουν από κοινού με εθελοντές για την κατάσβεση της πυρκαγιάς. 

Στην Κοκκινοτριμιθιά η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγες ώρες μετά το ξέσπασμά της μετά τη συνδρομή 5 πυροσβεστικών οχημάτων και αριθμού γεωργικό ελκυστήρων.
Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.