Αρχ. Αστυνομίας στον ΑΝΤ1: Αυξημένα τα μέτρα τη Μεγάλη Βδομάδα… «δεν θα χαριστούμε σε κανένα» [ΒΙΝΤΕΟ]

Επί ποδός οι αρχές τη Μεγάλη Βδομάδα για διαφύλαξη της δημόσιας υγείας.

Αυξημένα θα είναι τα μέτρα και η παρουσία των μελών της Αστυνομίας κατά τη Μεγάλη Εβδομάδα προκειμένου να τηρηθούν τα περιοριστικά μέτρα για αντιμετώπιση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, με τον Αρχηγό της δύναμης να τονίζει στον ΑΝΤ1 πως δεν θα χαριστούν σε κανένα.

Συγκεκριμένα, σε παρέμβαση του στα Νέα του ΑΝΤ1 ο Αρχηγός Αστυνομίας, Κύπρος Μιχαηλίδης, ανάφερε πως κατά την τηλεδιάσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες με όλους τους αστυνομικούς διευθυντές και την ηγεσία της Αστυνομίας Κύπρου έχει δώσει ρητές οδηγίες για επαύξηση της δραστηριοποίησης των μέλλων της δύναμης με την εμπλοκή και των άλλων υποστηρικτικών υπηρεσιών, όπως η Εθνική Φρουρά, η Πολιτική Άμυνα, η Θηροφυλακή οι εθελοντές και οι παρατηρητές της γειτονιάς.

Με την ευκαιρία, ο κ. Μιχαηλίδης ευχαρίστησε τους εθελοντές και όλους αυτούς που συνδράμουν σε αυτή τη μεγάλη προσπάθεια που καταβάλλεται. «Έχουμε δώσει οδηγίες όπως αυξηθούν τα μέτρα σε μία προσπάθεια την Αγία Εβδομάδα που μπαίνουμε από αύριο, να μπορέσουμε να είμαστε συνεπώς κοντά στον πολίτη και να βοηθούμε ούτως ώστε να διαφυλαχθεί η δημόσια ασφάλεια», συμπλήρωσε ο κ. Μιχαηλίδης.

Σημείωσε δε, πως «αυτός είναι ο ρόλος μας. Δεν είναι σκοπός οι καταγγελίες, όμως θα πρέπει να βρισκόμαστε επί ποδός συνέχεια για να γίνονται εκείνοι οι έλεγχοι ώστε να μην υπάρξει η οποιαδήποτε παράτυπη η παράνομη διακίνηση. Να ελέγξουμε την πιθανότητα ανάμματος λαμπρατζίων, που απαγορεύεται ρητά, η την χρησιμοποίηση κροτίδων ή άλλων συνάξεων σε σπίτια ή οπουδήποτε αλλού έξω ή μέσα σε υποστατικά».

«Προς το σκοπό αυτό», συνέχισε, «έχουμε έρθει και σε επαφή με τα κοινοτικά και δημοτικά συμβούλια και εντείνουμε τις προσπάθειές μας ούτως ώστε να είμαστε συνεχώς με άλλους φορείς οι οποίοι μας βοηθούν. Επίσης, έχουμε έρθει σε επαφή και με τους επικεφαλής των κοινοτήτων αλλοδαπών στην προσπάθειά μας να υπάρξει μία στενή συνεργασία και με αυτούς ούτως ώστε να μην υπάρξει οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά».

Ο κ. Μιχαηλίδης πρόσθεσε επίσης πως είναι σε συνεχή επαφή και με τις εκκλησιαστικές αρχές. «Έχω μιλήσει με τον ίδιο τον Αρχιεπίσκοπο χθες για το θέμα της συνεργασίας και της εφαρμογής των διαταγμάτων και συμφωνεί απόλυτα με την εφαρμογή των καταγμάτων και την παραμονή των πιστών στα σπίτια τους», υπογράμμισε.

Επεσήμανε δε, πως «όλοι θέλουμε να εκκλησιαστούν με αυτές τις άγιες μέρες αλλά υπεράνω όλων είναι η ασφάλεια των πολιτών».

Με αφορμή τις εκκλήσεις ορισμένων ιερέων οι οποίοι καλούν τους πιστούς να προσέλθουν στις εκκλησιαστικές εκδηλώσεις, ο κ. Μιχαηλίδης έκανε έκκληση «προς όλους τους πιστούς να μη φέρουν την Αστυνομία σε δύσκολη θέση, γατί δυστυχώς θα είμαστε υποχρεωμένοι να διερευνήσουμε ποινικές υποθέσεις εναντίον των οποιωνδήποτε, διότι όλοι είμαστε ίσοι απέναντι στο νόμο».

Ο Αρχηγός Αστυνομίας εξήγησε επίσης πως υπάρχει ένα συγκεκριμένο άρθρο στον νομό που καθορίζει ότι εκείνος ο οποίος παρακινεί κάποιον να διαπράξει ένα αδίκημα τότε υπάρχει ποινική ευθύνη. Ενώ καταλήγοντας τόνισε πως «δεν θα χαριστούμε σε κανένα».
Νικόλας Πέτρου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.