253 καταγγελίες για παραβίαση του διατάγματος διακίνησης μέσα σε 12 ώρες [ΒΙΝΤΕΟ]

Διάχυτη είναι η απογοήτευση μεταξύ των αρμοδίων, για τον τρόπο με τον οποίο ανταποκρίνονται οι πολίτες στα μέτρα περιορισμού για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Μοιάζουν να μην αντιλαμβάνονται τη σοβαρότητα της κατάστασης αρκετοί πολίτες, με τους αρμόδιους να μην κρύβουν την απογοήτευσή τους. 

Δεν αποκλείουν, μάλιστα, το ενδεχόμενο να ληφθούν ακόμα αυστηρότερα μέτρα, αφού και το 8998 συνεχίζει να δέχεται δεκάδες χιλιάδες μηνύματα κάθε εικοσιτετράωρο για κατ' εξαίρεση μετακινήσεις. 

Παρόλο, που οι δρόμοι συνεχίζουν να παρουσιάζουν εικόνα εντελώς διαφορετική από ό,τι σε συνηθισμένες εποχές, και στις προ-κορωνοϊού μέρες, η Αστυνομία παραμένει επί ποδός και συνεχίζει να διενεργεί ελέγχους σε οδηγούς και πεζούς. 

Από τις 6 σήμερα το πρωί μέχρι και τις 6 το απόγευμα, προέβη σε συνολικά 7604 ελέγχους από τους οποίους προέκυψαν 253 καταγγελίες οδηγών και πεζών, σε παγκύπρια βάση, για παραβίαση του διατάγματος της Κυβέρνησης σε σχέση με την απαγόρευση των αχρείαστων μετακινήσεων. 

Ενώ, όπως φαίνεται, άρχισαν να συμμορφώνονται πλήρως οι ιδιοκτήτες των διαφόρων καταστημάτων καθώς σε 3192 ελέγχους που διενεργήθηκαν δεν υπήρξε καμία καταγγελία. 

Οδηγοί και Πεζοί 

Ελεγχοι: 7604 
Καταγγελίες: 253 

Υποστατικά 

Ελεγχοι: 3192 
Καταγγελίες: 0 

Το Υπουργείο Εσωτερικών και η Πολιτική Αμυνα ανακοίνωσαν, εξάλλου, χθες δύο νέους αριθμούς επικοινωνίας για πολίτες που θέλουν να ενημερωθούν για τα μέτρα περιορισμού της μετακίνησης, αλλά και σε σχέση με όλα τα υπόλοιπα θέματα που αφορούν τα μέτρα στα πλαίσια της προσπάθειας πρόληψης και προστασίας από τον ιό COVID-19. 
Οι δύο νέοι αριθμοί είναι το 22 421 600 και 22 495 666.

Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.