Στημένοι αγώνες: Αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης για πάταξη της διαφθοράς στο ποδόσφαιρο [ΒΙΝΤΕΟ]

Οσα λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες μέρες στο Κυπριακό ποδόσφαιρο, μετά και από τις δύο συλλήψεις ενός ποδοσφαιρικού παράγοντα και ενός διαιτητή, αλλά και η συνεχής ροή πληροφοριών προς τις διωκτικές αρχές, απασχόλησαν έκτακτη σύσκεψη στο υπουργείο δικαιοσύνης υπό τον Γιώργο Σαββίδη. Και νέα έκκληση του υπουργού, να ανοίξουν στόματα και να δώσουν πληροφορίες

Αυξημένη είναι τις τελευταίες μέρες η ροή των πληροφοριών προς τις διωκτικές αρχές, ιδιαίτερα μετά από τις δύο συλλήψεις, του Προέδρου της Αγίας Νάπας Δημήτρη Μασιά και του διαιτητή Ανδρέα Κωνσταντίνου για διερευνώμενη υπόθεση χειραγώγησης ποδοσφαιρικού αγώνα.

Η πορεία των ερευνών της Αστυνομίας και η προθυμία διαφόρων προσώπων που έχουν άμεση σχέση ή μη με το κυπριακό ποδόσφαιρο, να δώσουν πληροφορίες για διερεύνηση, απασχόλησαν έκτακτη σύσκεψη που συγκάλεσε ο υπουργός δικαιοσύνης και δημοσίας τάξεως Γιώργος Σαββίδης. Ο οποίος επανέλαβε για άλλη μια φορά την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης να πετύχει καίρια πλήγματα σε οτιδήποτε σαθρό δημιουργεί προβλήματα στο κυπριακό ποδόσφαιρο.

O Υπουργός Δικαιοσύνης, Γιώργος Σαββίδης, κάλεσε «εκ νέου όλους όσοι αγαπούν το ποδόσφαιρο, όλους όσοι έχουν πληροφορίες για θέματα τα οποία άπτονται χειραγώγησης ποδοσφαιρικών αγώνων ή άλλης μορφής διαφθορά, να δώσουν τα στοιχεία στην Αστυνομία και η Αστυνομία θα πράξει τα δέοντα, τόσο για να εξασφαλίσει την ανωνυμία τους, εάν το θέλουν όσο και την προστασία τους, στον βαθμό που ανησυχούν γι αυτήν. Άλλωστε για τα θέματα αυτά έδωσε διαβεβαιώσεις και ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας .

Λόγω της αυξημένης ροής πληροφοριών, η ηγεσία της Αστυνομίας, αποφάσισε να προχωρήσει σε ενίσχυση της ανακριτικής ομάδας, ώστε οι έρευνες να γίνονται με γοργούς ρυθμούς

Έχει ενισχυθεί η ανακριτή ομάδα. Ρόλος της αστυνομίας είναι η στοιχειοθέτηση της υπόθεσης και η προσαγωγή των υπόπτων ενώπιον της Δικαιοσύνης. Είναι γεγονός ήρθαν αρκετές πληροφορίες οι οποίες θα αξιολογηθούν από την ομάδα που έχει οριστεί», δήλωσε ο Υπαρχηγός Αστυνομίας, Στέλιος Παπαθεοδώρου.

Στη σύσκεψη ο Εκτελεστικός Πρόεδρος του ΠΑΣΠ Σπύρος Νεοφυτίδης στάθηκε ιδιαίτερα στην προστασία των προσώπων που δίδουν πληροφορίες, και ζήτησε από τις αρχές να μην αναφέρουν τόσες πολλές λεπτομέρειες στα Δικαστήρια κατά τις προσαγωγές υπόπτων.

«Είναι ευχάριστο στην σύσκεψη που είδαμε την αποφασιστικότητα του Υπουργού και των Αρχών να προχωρήσουν μέχρι το τέλος», ανέφερε ο κ. Νεοφυτίδης.

Ο Πρόεδρος Συνδέσου Διαιτητών, Γιώργος Πάπουτσος ανέφερε ότι «θεωρούμε όλους τους συντελεστές που παρευρέθησαν σήμερα εδώ ποδοσφαιρικές ΚΟΠ προπονητές ως συνεργάτες ούτως ώστε να δοθεί στήριξη στην Πολιτεία και στα αρμόδια Όργανα να διαλευκάνουν τα κακώς έχοντα στον χώρο».

«Είναι λυπηρό που βρισκόμαστε σε αυτή την θέση για θλιβερά γεγονότα . Όντως αυτά που δημιουργούνται και υπάρχουν στο ποδόσφαιρο μας λυπεί γιατί το ποδόσφαιρο είναι το καλύτερο άθλημα», ανέφερε με τη σειρά του ο Σύνδεσμος Κυπρίων Προπονητών, Άντρος Κουλουμπρής.

Στη σύσκεψη συζητήθηκε και το θέμα της άρσης των τραπεζικών λογαριασμών προσώπων που ενέχονται στις υποθέσεις χειραγώγησης αγώνων.


Θησέας Ιωάννου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.