Λεμεσός: Εφόδοι σε εργοτάξια - Δεκατρείς συλλήψεις για παράνομη απασχόληση αλλοδαπών

Συντονισμένη επιχείρηση Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης με το Τμήμα Εργασίας για πάταξη της παράνομης εργοδότησης. Καταγγελίες και για αδήλωτη εργασία

Μέλη της Υπηρεσίας Αλλοδαπών και Μετανάστευσης Αρχηγείου σε συνεργασία με τα Κλιμάκια Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Πάφου, μελών της ΜΜΑΔ, καθώς και επιθεωρητών του Τμήματος Εργασίας, διεξήγαγαν χθες μεταξύ των ωρών 8π.μ. – 6μ.μ. στην επαρχία Λεμεσού, συντονισμένη επιχείρηση για πάταξη της παράνομης εργοδότησης και παράνομης παραμονής στο έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, σε δύο εργοτάξια στην επαρχία Λεμεσού, ελέγχθηκαν συνολικά 350 πρόσωπα διαφόρων εθνικοτήτων.

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου προέκυψαν 17 συλλήψεις εκ των οποίων οι 13 αφορούσαν παράνομη απασχόληση αλλοδαπών, 3 που αφορούσαν καταρτισμό και κυκλοφορία πλαστών εγγράφων και 1 για παρεμπόδιση στο έργο της Αστυνομίας.

Όλοι οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν σε Αστυνομικούς Σταθμούς της επαρχίας Λεμεσού καθώς και στο ΤΑΕ Λεμεσού για τα περαιτέρω.

Επίσης, άλλα έξι πρόσωπα κλήθηκαν από την Αστυνομία για να κατηγορηθούν γραπτώς για το αδίκημα της παράνομης εργοδότησης αλλοδαπών.

Τέλος, από τους Επιθεωρητές του Τμήματος Εργασίας εκδόθηκαν ειδοποιήσεις σε 14 εργοδότες που αφορούσαν 55 πρόσωπα για αδήλωτη εργασία για το συνολικό ποσό των €192,000.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.