Απλά μέτρα προστασίας κατά των διαρρήξεων κατοικιών

Σε όσους θα απουσιάζουν από σπίτι αυτό το τριήμερο του Σαββατοκύριακου και της Δευτέρας για τις εορτές των Θεοφανείων, καθώς και σ τους λάτρεις των χειμερινών εκδρομών στα χιονισμένα ορεινά, η Αστυνομία Κύπρου φρόντισε να παραθέσει μερικά απλά μέτρα προστασίας κατά των διαρρήξεων κατοικιών και των κλοπών σε πολυσύχναστους εκδρομικούς χώρους.

Ιδιοκτήτες κατοικιών


1. Πριν αποχωρήσουμε από το σπίτι μας, βεβαιωνόμαστε ότι δεν αφήσαμε ενδείξεις που προδίδουν την απουσία μας. Αποφεύγουμε οποιαδήποτε ανάρτηση ή κοινοποίηση στα ηλεκτρονικά μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία ενδεχομένως να αναφέρει πού βρισκόμαστε και να προδίδει ότι απουσιάζουμε από την κατοικία μας.

2. Φροντίζουμε να είναι καλά κλειδωμένο το σπίτι μας, έχοντας ασφαλίσει πόρτες, παράθυρα και φωταγωγούς. Δεν αφήνουμε τα κλειδιά στις κλειδαριές, ούτε ακόμη στην εσωτερική πλευρά της πόρτας.

3. Δεν αφήνουμε εκτεθειμένα ή σε επισφαλή σημεία, χρήματα, κοσμήματα ή άλλα αντικείμενα αξίας και σημαντικά έγγραφα.

4. Εάν στο σπίτι μας υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα συναγερμού ή και κλειστό κύκλωμα παρακολούθησης, βεβαιωνόμαστε ότι τα έχουμε θέσει σε λειτουργία.

5. Συνεργαζόμαστε με άτομα της εμπιστοσύνης μας, όπως οι γονείς ή τα ενήλικα παιδιά μας, ώστε να ελέγχεται ανά τακτά χρονικά διαστήματα η κατοικία μας, ενόσω απουσιάζουμε από αυτή.

Ασφάλεια στους εκδρομικούς χώρους


1. Αποφεύγουμε να μεταφέρουμε μεγάλα χρηματικά ποσά. Παίρνουμε μαζί μας τόσα λεφτά, όσο υπολογίζουμε ότι θα χρειαστούμε.

2. Σε πολυσύχναστους εκδρομικούς χώρους μεταφέρουμε τη τσάντα μας με τρόπο που να έχουμε οπτική επαφή με αυτή, π.χ., περασμένη χιαστί μπροστά στο σώμα ή έχουμε τα χρήματα, τις τραπεζικές πιστωτικές κάρτες και τα κινητά τηλέφωνά μας στις μπροστινές τσέπες μας.

3. Έχουμε πάντα στην κατοχή μας τα προσωπικά μας αντικείμενα, χωρίς να τα αφήνουμε εκτεθειμένα οπουδήποτε. 

Υπεύθυνοι οδηγοί οχημάτων

1. Εντός των οχημάτων μας δεν πρέπει ποτέ να αφήνονται εκτεθειμένα τσάντες, πορτοφόλια, κινητά τηλέφωνα, φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές ή άλλα αντικείμενα αξίας.

2. Σταθμεύουμε το όχημα μας σε χώρους στάθμευσης, αφού είναι ασφαλέστερο. Ανεβάζουμε τα παράθυρα, κλειδώνουμε τις πόρτες και παίρνουμε μαζί μας τα κλειδιά, ακόμη και αν πρόκειται για  ολιγόλεπτη στάση.

3. Εάν στο όχημα μας υπάρχει εγκατεστημένο αντικλεπτικό σύστημα συναγερμού, βεβαιωνόμαστε ότι το έχουμε θέσει σε λειτουργία.


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.