Πυρκαγιές σε τρία μέτωπα στη Λεμεσό

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα είναι σε συνεννόηση με την Αστυνομία και θα εκτελούνται συνεχείς περιπολίες καθ’ όλο το 24ωρο.

Πυρκαγιές σε τρία μέτωπα ξέσπασαν ταυτόχρονα το μεσημέρι του Σαββάτου στη Λεμεσό.

Όπως αναφέρει ο Εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Ανδρέας Κεττής, «
η Πυροσβεστική Υπηρεσία ανταποκρίθηκε σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις πυρκαγιών από τις 13.16 μέχρι τις 13.48 το μεσημέρι σε κοντινές περιοχές.

Στην πρώτη περίπτωση η πυρκαγιά ξέσπασε γύρω στις 13.16, και έκαιγε ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και οπορωφόρα δέντρα σε περιοχή στην Ερήμη. Για την κατάσβεση της εν λόγω φωτιάς ανταποκρίθηκαν τρία στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς Λεμεσού και ένα από τις Βρετανικές Βάσεις.

Για τη δεύτερη πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 13.28 σε περιοχή μεταξύ των χωριών Τραχώνι και Ύψωνας, ανταποκρίθηκαν δύο στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από Σταθμούς Λεμεσού, δύο από Βρετανικές Βάσεις, και ένα από το Τμήμα Δασών (περιοχή ευθύνης των Βρετανικών Βάσεων). Η εν λόγω πυρκαγιά έκαψε και αυτή από ξηρά χόρτα, άγρια βλάστηση και οπορωφόρα δέντρα.

Όσον αφορά την Τρίτη πυρκαγιά που ξέσπασε γύρω στις 13.48, σε περιοχή νότια του αυτοκινητόδρομου Λεμεσού – Πάφου παρά τον Άγιο Συλά, για την κατάσβεση της επιχείρησαν δύο. στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα από Λεμεσό. Η φωτιά είναι έκτασης 5 δεκαρίων από ξηρά χόρτα και άγρια βλάστηση.

Σημειώνεται δε, πως όλες οι πυρκαγιές είναι διαχειρίσιμες και είχε κληθεί και εκτός υπηρεσίας προσωπικό. Επιπρόσθετα είχαν ενεργοποιηθεί και τα δύο εκμισθωμένα ελικόπτερα τα οποία βοήθησαν στην γρήγορη κατάσβεση των πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία θα είναι σε συνεννόηση με την Αστυνομία και θα εκτελούνται συνεχείς περιπολίες καθ’ όλο το 24ωρο.


ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.