Κόκκινη Λίμνη: Άκαρπες και σήμερα οι έρευνες... [ΕΙΚΟΝΕΣ]

Συνεχίζονται για 33η ημέρα οι έρευνες στην Κόκκινη λίμνη για τον εντοπισμό της 3ης βαλίτσας. Δύτες θα ελέγξουν τα σημεία που σηματοδοτήθηκαν κατά την χθεσινή ημέρα. Συνεχής ενημέρωση από τους συντάκτες του ANT1.COM.CY.

Συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι έρευνες των Αρχών στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό, σε μια προσπάθεια εντοπισμού της τρίτης βαλίτσας με τη σορό γυναίκας θύματος του 35χρονου καθ’ ομολογία κατά συρροή δολοφόνου. Οι δύτες σήμερα ελέγχουν τα σημεία που σηματοδοτήθηκαν κατά την χθεσινή ημέρα.

Άκαρπες έρευνες για την 3η βαλίτσα 
Μετά την 5η Μαΐου και τον εντοπισμό της δεύτερης βαλίτσας εντός της οποίας υπήρχε η σωρός της 8χρονης Ελενα Μπουνέα για εννέα μέρες δεν υπήρξε φως στο τούνελ, ωστόσο ο εντοπισμός ενός τσιμεντοπλόκ το απόγευμα της Δευτέρας, αναπτέρωσε τις ελπίδες των αρχών. Το συγκεκριμένο τσιμετομπλόκ έχει άμεση σχέση με την υπόθεση αφού μια τρύπα που υπήρχε στην μέση του τσιμεντοπλόκ για να περάσει το σχοινί και ακολούθως να δεθεί στην βαλίτσα συνάδει απόλυτα με τα όσα ανέφερε ο ίλαρχος στην κατάθεση του. 

Συνεχίζει να επιμένει στα επτά θύματα 
Η ανακριτική ομάδα του ΤΑΕ Λευκωσίας η οποία εδώ και ένα μήνα προσπαθεί να ολοκληρώσει τον φάκελο της υπόθεσης ερευνώντας στοιχεία και κάθε πληροφορία μελετά λέξη προς λέξη την νέα κατάθεση του 35χρονου η οποία λήφθηκε στον αστυνομικό σταθμό που κρατείται υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Όπως μεταδώσαμε από χθες βράδυ ο 35χρονος ανέφερε ότι δεν σκότωσε άλλες γυναίκες και ξέρει, όπως είπε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με πληροφορίες τι σημαίνει αυτό. Μάλιστα σύμφωνα πάντα με την ίδια πηγή ο 35χρονος προχώρησε ένα βήμα παραπέρα λέγοντας στους ανακριτές Τι 7 ισόβια τι 8 τι 17 ισόβια εγώ σας είπα την αλήθεια.

Μέχρι στιγμής έχουν εντοπιστεί οι σοροί τεσσάρων γυναικών και ενός παιδιού: 
  • Μαρί Ρόουζ, 38 ετών από τις Φιλιππίνες. Εντοπίστηκε στις 14 Απριλίου στο μεταλλείο του Μιτσερού. 
  • Αριάν Παλάνας, 28 ετών από τις Φιλιππίνες. Εντοπίστηκε στις 20 Απριλίου στο μεταλλείο του Μιτσερού. 
  • Ασμίτα Κάχτα Μπίστα, 30 ετών από το Νεπάλ. Εντοπίστηκε στις 25 Απριλίου στο πεδίο βολής Ξυντούς. 
  • Λίβια Μπουνέα, 36 ετών από τη Ρουμανία. Εντοπίστηκε στις 28 Απριλίου, μέσα σε βαλίτσα, στην Κόκκινη Λίμνη του Μιτσερού. 
  • Ελενα Μπουνέα, 8 ετών, κόρη της Λίβια. Εντοπίστηκε στις 5 Μαίου, μέσα σε ταξιδιωτική τσάντα, επίσης στην Κόκκινη Λίμνη. 
Όλες οι εξελίξεις λεπτό προς λεπτό: 


19.44: Ολοκληρώθηκαν χωρίς αποτέλεσμα για σήμερα οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη.Ο δύτης άρχισε την τελευταία προσπάθεια γύρω στις 1640 και αναδύθηκε γύρω στις 1920.19.00: Χωρίς αποτέλεσμα απέβη και η τρίτη κατάδυση δύτη στην Κόκκινη Λίμνη

Οι έρευνες διεξάγονται σε μια προσπάθεια να ανευρεθεί η τρίτη βαλίτσα εντός της οποίας πιστεύεται ότι βρίσκεται η σορός ενός ακόμη θύματος του καθ´ομολογία κατά συρροή δολοφόνου αλλοδαπών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών.Αναμένεται να καταδυθεί για τέταρτη φορά δύτης, ούτως ώστε να καλυφθεί όλο το τετράγωνο που σηματοδοτήθηκε το πρωί.

Στη συνέχεια θα σηματοδοτηθεί άλλο σημείο, στο οποίο θα συνεχιστούν αύριο οι έρευνες, στην περίπτωση που οι σημερινές ολοκληρωθούν χωρίς την ανεύρεση κάποιου στοιχείου που αφορά την υπόθεση. 


18.00: Συνεχίζονται οι προσπάθειες - Σε εξέλιξη οι έρευνες

Συνεχίζεται από τις 16:40 η προσπάθεια του δύτη στην Κόκκινη Λίμνη, στο Μιτσερό.Οι έρευνες διεξάγονται σε μια προσπάθεια να ανευρεθεί η τρίτη βαλίτσα εντός της οποίας πιστεύεται ότι βρίσκεται η σορός ενός ακόμη θύματος του καθ´ομολογία κατά συρροή δολοφόνου αλλοδαπών γυναικών και ανήλικων κοριτσιών.Σήμερα έγιναν άλλες τρεις καταδύσεις στο τετράγωνο που είχε σηματοδοτηθεί, χωρίς να προκύψει οποιοδήποτε αποτέλεσμα.


14.05: Συνεχίζονται οι έρευνες στην Κόκκινη Λίμνη. Μέχρι αυτή την ώρα δύτες καταδύθηκαν δύο φορές στα σημεία που έχουν σηματοδοτηθεί, χωρίς μέχρι στιγμής αποτέλεσμα.
 
Οι προσπάθειες θα συνεχιστούν και το απόγευμα, αφού οι δύτες θα καταδυθούν ξανά στη λίμνη και θα ελέγξουν τα σημεία που έχουν σηματοδοτηθεί.

12.05: Κινητικότητα εντός της λίμνης. Μέσα στο νερό ο δύτης και ακόμα ένα άτομο και ετοιμάζεται η λέμβος.


11.45:
Ξανά στην Κόκκινη λίμνη ο δύτης.
11.15:
Έληξε η πρώτη κατάδυση χωρίς αποτέλεσμα.


10.45: 
Σε εξέλιξη η πρώτη κατάδυση της ημέρας στην Κόκκινη Λίμνη.

Σηματοδοτημένη με κίτρινες σημαδούρες συγκεκριμένη περιοχή στην οποία θα επικεντρωθούν σήμερα οι  έρευνες. Την ίδια ώρα ρομποτική κάμερα καταγράφει σε άλλο σημείο της λίμνης. 

Στο σημείο ο δημοσιογράφος του ΑΝΤ1, Νεοκλής Νεοκλέους, ο οποίος μας μεταφέρει όλες τις εξελίξεις και εικόνες:


09.30: Τεράστιος όγκος ανακριτικού έργου
 
Την ίδια ώρα τεράστιος είναι ο όγκος του ανακριτικού έργου της πρωτοφανούς υπόθεσης που διεξάγεται εδώ και 33 ημέρες. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέχρι στιγμής 8 box fileς φέρουν την ετικέτα ΟΡΕΣΤΗΣ και μέσα σε αυτά υπάρχουν 800 σελίδες από τις οποίες οι 450 είναι οι καταθέσεις. 

Στα εργαστήρια της αστυνομίας βρίσκονται μέχρι σήμερα 450 τεκμήρια και συγκεκριμένα τα 100 μπουκαλάκια που λήφθηκαν από την νεκροτομή στην σωρό της άτυχης 8χροονης Ελένα. Ενώ από τον εξονυχιστικό έλεγχο στα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, δεν φαίνεται να προκύπτει κάτι περαιτέρω. 

Στο ακουστικό αναμένουν οι υπεύθυνοι της επιχείρησης την απάντηση του Βρετανού καθηγητή σε ότι αφορά το ραντάρ και αν αυτό μπορεί να βοηθήσει στις έρευνες στην λίμνη Μεμί αφού πριν από δύο 24ώρα αρνητική ήταν η απάντηση του σε ότι αφορά την βοήθεια του ραντάρ στην κόκκινη λίμνη. Στο γραφείο καταπολέμησης ηλεκτρονικού εγκλήματος, ειδικοί της Αστυνομίας συνεχίζουν να ελέγχουν τις διαδικτυακές δραστηριότητες του Ορέστη κατά την περίοδο 2016 -2019. 


07.25:
Καλημέρα. Συνεχίζονται και σήμερα οι έρευνες στην Κόκκινη λίμνη για τον εντοπισμό της τρίτης βαλίτσας με τη σορό γυναίκας θύματος του 35χρονου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χαράσσονται και χωρίζονται περιοχές, οι οποίες ελέγχονται και με την συνδρομή κάμερας, αλλά καλύπτονται και από δύτη.
 
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, το έργο των μελών που επιχειρούν στην Κόκκινη Λίμνη δεν βοηθούν τα διάφορα αντικείμενα που βρίσκονται πεταμένα μέσα στην Λίμνη. 


Δείτε όσα έγιναν χθες στο ρεπορτάζ που ακολουθεί:

ANT1 Newsroom

Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.