Μαρτυρία στον ΑΝΤ1 ενός δύτη με εμπειρίες από παρόμοιες αποστολές

Πολλοί είναι οι αφανείς ήρωες στη διερεύνηση της πρωτοφανούς υπόθεσης του διαβόητου Ορέστη. Ανάμεσά τους και οι δύτες, που προσπαθούν ακόμα και με κίνδυνο τη ζωή τους, να εντοπίσουν στην Κόκκινη Λίμνη και στη Λίμνη Μεμί, τις σωρούς των θυμάτων του κατά συρροή δολοφόνου. Χαρακτηριστικές είναι οι αναφορές του δύτη Βασίλη Μυλωνά, ο οποίος έχει εμπειρίες από άλλες παρόμοιες αποστολές .

Υπεράνθρωπες προσπάθειες για εντοπισμό των σορών των θυμάτων του Ορέστη καταβάλλουν τις τελευταίες δύο εβδομάδες οι δύτες ιδιωτικής εταιρείας στην Κόκκινη Λίμνη στο Μιτσερό και στη Λίμνη Μεμί στο Ξυλιάτο. 

Η οξύτητα και η πίεση του νερού, η έλλειψη ορατότητας, το άγνωστο, αλλά και η σοβαρότητα της αποστολής που έχουν να φέρουν εις πέρας, καθιστά το έργο των δυτών πολύ δύσκολο. Γι αυτό και η κάθε ενέργεια τους πρέπει να είναι πολύ προσεκτική και μετρημένη σύμφωνα με τον δύτη Βασίλη Μυλωνά, ο οποίος ήταν επικεφαλής ομάδας δυτών σε άλλες παρόμοιες αποστολές 

«Το βέβαιο για μένα είναι ότι θα έχουμε σύντομα αποτελέσματα γιατί χρησιμοποιούν την αιχμή του δόρατος σε εξοπλισμό. Είναι ότι καλύτερο θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν για να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα», δήλωσε ο Επικεφαλής Ομάδας Δυτών, Βασίλης Μυλωνάς. 

Οι δύτες όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Μυλωνάς ομοιάζουν με σόναρ. Ελέγχουν σπιθαμή προς σπιθαμή τον πυθμένα της λίμνης και προσπαθούν να εντοπίσουν το στόχο τους, Κάτι που θα γίνει και με την άφιξη του υπερσύγχρονου σόναρ από το εξωτερικό 
 
«Αυτά τα σόναρ που θα έρθουν θα δώσουν μία πολύ καλύτερη απεικόνιση του τι βρίσκεται μέσα στη λίμνη. Ένα πολύ καλό σόναρ δίνει μία τρισδιάστατη εικόνα του τι βρίσκεται στον πυθμένα», δήλωσε ο Επικεφαλής Ομάδας Δυτών, Βασίλης Μυλωνάς. 

Σύμφωνα με τον κύριο Μυλωνά, μόλις εντοπιστεί από το σόναρ κάποιος ασυνήθιστος όγκος ή αντικείμενο, οι δύτες θα καταδυθούν και θα προσπαθήσουν να διαπιστώσουν τι ακριβώς είναι. 

Μαίρη Αυξεντίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.