ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλησιάζουν οι ευρωεκλογές και οι υποψήφιοι στέλνουν το μήνυμα τους μέσα από το ANT1.com.cy

Δείτε τα μηνύματα όλων των υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές 2019

Διαπραγμάτευση στην πολιτική και τις επιχειρήσεις

Η τέχνη της διαπραγμάτευσης στην πολιτική και τις επιχειρήσεις, ήταν το θέμα εκδήλωσης που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αποφοίτων του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων INSEAD. Ανάμεσα στους ομιλητές ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ο οποίος αναφέρθηκε σε εμπειρίες από τη διαπραγμάτευση στην πολιτική, και ειδικότερα για την επίλυση του Κυπριακού.

Τις αρχές της διαπραγμάτευσης στην πολιτική ανέλυσε ο πρώην Υπουργός Εξωτερικών, Ιωάννης Κασουλίδης, ένας από τους κύριους ομιλητές σε επιχειρηματικό δείπνο που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Αποφοίτων Κύπρου του Ευρωπαϊκού Ινστιτούτου Διοίκησης Επιχειρήσεων INSEAD. 

Αναφέρθηκε στους όρους της διαπραγμάτευσης στην πολιτική, όπως οι κόκκινες γραμμές, ο συμβιβασμός, η αλληλοεπίρριψη ευθυνών, και τόνισε πως οι συγκρούσεις και οι διαφωνίες, οι οποίες είναι χαρακτηριστικό της περιοχής στην οποία βρίσκεται η Κύπρος, απαιτούν να μην εγκαταλείπει κανείς το τραπέζι του διαλόγου, γιατί η διακοπή οδηγεί σε σκλήρυσνη των θέσεων της κάθε πλευράς και σε νέους όρους. 

Ως παράδειγμα στάθηκε στη διαρπαγμάτευση στη Διάσκεψη για την Κύπρο στο Crans Montana και τόνισε πως το αρνητικό αποτέλεσμα ήταν δεδομένο εξαιτίας λαθών στη διαχείριση της Διάσκεψης, ειδικά στο δείπνο της έκτης Ιουλίου 2017. 

Σε παρουσίαση για τη διαπραγμάτευση στις επιχειρήσεις προχώρησε ο Ανώτερος Καθηγητής για τις Επιστήμες Αποφάσεων του INSEAD, Horacio Falcao. 

Ενώ τους καλεσμένους καλωσόρισε στην εκδήλωση ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποιφοίτων Κύπρου του INSEAD Ανδρέας Χριστοφίδης. 

Το τέταρτο ετήσιο επιχειρηματικό δείπνο του Συνδέσμου Αποφοίτων Κύπρου του INSEAD τελούσε υπό την αιγίδα της Πρεσβείας της Γαλλίας, και χορηγός ήταν η RCB Bank. 
 

Έλλη Κοτζαμάνη

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.