ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Πλησιάζουν οι ευρωεκλογές και οι υποψήφιοι στέλνουν το μήνυμα τους μέσα από το ANT1.com.cy

Δείτε τα μηνύματα όλων των υποψηφίων για τις Ευρωεκλογές 2019

DIMELI4AC: Το Ευρωπαικό ερευνητικό πρόγραμμα που προωθεί τον ψηφιακό και κριτικό γραμματισμό

Συγκεκριμένα το Πρόγραμμα «DIMELI4AC» προωθεί τον ψηφιακό και κριτικό γραμματισμό (digital and media literacy) ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό την ενεργό πολιτότητα, την κριτική σκέψη και τις δημοκρατικές αρχές: του σεβασμού, της αξιοπρέπειας και της ισότητας.

Μέσα από διάφορες διαδραστικές δραστηριότηες τόσο οι μαθητές, όσο και οι δάσκαλοι και οι γονείς τους θα ενημερωθούν για την ορθή χρήση των μέσων ενημέρωσης και κοινωνικής δυκτίωσης ώστε να μπορούν να αποκωδικοποιούν σύνθετα μηνύματα, να αποπόφευγουν τους κινδύνους και να δημιουργούν οι ίδιοι ορθά μηνύματα ως χρήστες. Μέσα από την αξιοποίηση του μη εργάσιμου σχολικού χρόνου οι Εταίροι στις 5 χώρες που συμμετέχουν στο «DIMELI4AC» θα διοργανώσουν καλοκαιρινά εργαστήρια με στόχο την ενδυνάμωση των μαθητών στην ορθή χρήση των ΜΚΔ καθώς και επιμορφωτικά σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς ώστε να μπορούν να δημιουργήσουν το σχέδιο δράσης του σχολείου τους για την προώθηση της ψηφιακής πολιτότητας.

Μάριος Ευριπίδου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.