10 Χρόνια Παγκύπριο Μαθητικό Φεστιβάλ Σύνθεσης Τραγουδιού «Μάριος Τόκας – Κώστας Μόντης»

Η Διεύθυνση Μέσης Γενικής Εκπαίδευσης (Επιθεώρηση Μουσικής) ανακοινώνει τη διεξαγωγή του 10ου Παγκύπριου Μαθητικού Φεστιβάλ Σύνθεσης Τραγουδιού «Μάριος Τόκας – Κώστας Μόντης» 2018-2019, το οποίο διοργανώνεται από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού με συνδιοργανωτή και χορηγό το Κοινωφελές Επιστημονικό και Πολιτιστικό Ίδρυμα «Φώτος Φωτιάδης». Το Φεστιβάλ είναι αφιερωμένο στη μνήμη του αείμνηστου Δρος Φώτου Φωτιάδη, ιδρυτή του Κοινωφελούς Επιστημονικού και Πολιτιστικού Ιδρύματος «Φώτος Φωτιάδης» και εμπνευστή του θεσμού.

Το Φεστιβάλ θα διεξαχθεί την Παρασκευή 7 Δεκεμβρίου 2018 στο Θέατρο Παλλάς στη Λευκωσία και ώρα 7:00 μ.μ.

Στόχος του Φεστιβάλ, στο πλαίσιο του τετραετούς ειδικού στρατηγικού σχεδιασμού για την προώθηση της φωνητικής μουσικής στη μουσική παιδεία του τόπου και στην κοινωνία, είναι η σύνθεση και παρουσίαση τραγουδιών σε στίχους του ποιητή Κώστα Μόντη, άλλων Ελλαδιτών και Κυπρίων ποιητών ή και των ίδιων των παιδιών. 

Περισσότεροι από 200 μαθητές και μαθήτριες από τριάντα πέντε δημόσια και ιδιωτικά Γυμνάσια, Λύκεια, Τεχνικές Σχολές και Μουσικά Σχολεία συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής των τραγουδιών που θα παρουσιαστούν στο Φεστιβάλ.

Είσοδος ελεύθερη. 

Για κρατήσεις: Επιθεώρηση Μουσικής ΥΠΠ, τηλ. 22800698 μέχρι την Πέμπτη 6.12.2018.


το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.