Επιτροπή Οικονομικών: Ολοκληρώθηκε η κατ' άρθρον συζήτηση της πρόωρης αφυπηρέτησης

Προς τοποθέτηση την ερχόμενη βδομάδα το θέμα της εφάπαξ κατάργησης της αναλογιστικής μείωσης για τους δημόσιους υπάλληλους, που επιλέγουν τη συνταξιοδότηση στο 63ο έτος τους

Προς τοποθέτηση οδεύει την ερχόμενη βδομάδα το θέμα της εφάπαξ κατάργησης της αναλογιστικής μείωσης (πέναλτι) για τους δημόσιους υπάλληλους, που επιλέγουν τη συνταξιοδότηση στο 63ο έτος της ηλικίας τους, καθώς η Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ολοκλήρωσε σήμερα την κατ’ άρθρον εξέταση των δύο σχετικών νομοσχεδίων.

Στη σημερινή συζήτηση ξεκαθαρίστηκε πως αν ένα άτομο νυμφευθεί δημόσιο υπάλληλο μετά τη θέσπιση της νομοθεσίας, και ο οποίος αποβιώσει, τότε ο σύζυγος θα λαμβάνει σύνταξη χηρείας μετά την πάροδο πέντε ετών, ενώ αυτό δεν ισχύει αν ο γάμος πραγματοποιηθεί πριν τη θέσπιση της νομοθεσίας.

Οι ίδιες ρυθμίσεις ισχύουν για άτομα που επέλεξαν το σύμφωνο συμβίωσης.

Εξάλλου, για το θέμα του ηλιοθερμικού πάρκου της Alfa Mediterranean, έργου που αρχικά θα έπαιρνε κρατικές εγγυήσεις ύψους €60 εκατομμυρίων, η Επιτροπή, σύμφωνα με τον Πρόεδρό της, αποφάσισε να ζητήσει γραπτώς ενημέρωση από τους Υπουργούς Οικονομικών και Γεωργίας για το όλο θέμα.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος της Επιτροπής Άγγελος Βότσης, στη συνεδρία διεφάνη πως ενδεχομένως να υπάρξουν εξελίξεις, αφού αν η εταιρεία τελικά επιλέξει προηγούμενη πρόταση χρηματοδότησης και όχι τη δεύτερη για την οποία απαιτείται η εγγύηση των €60 εατ τότε ενδεχομένως να μην χρειάζεται η έγκριση από τη Βουλή.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.