Πρωτοπορεί η Κύπρος στις τεχνολογίες Βlockchain

Έτοιμο πριν από το τέλος του χρόνου αναμένεται ότι θα είναι το προσχέδιο του νομοθετικού πλαισίου που θα ρυθμίζει την ανάπτυξη των blockchain, στην Κύπρο, στο πλαίσιο εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για τις αποκεντρωμένες τεχνολογίες.

Έτοιμο πριν από το τέλος του 2019 αναμένεται ότι θα είναι το προσχέδιο του νομοθετικού πλαισίου που θα ρυθμίζει την ανάπτυξη των αποκεντρωμένων τεχνολογιών, γνωστών ως blockchain, στην Κύπρο, στο πλαίσιο της εφαρμογής Εθνικής Στρατηγικής. 

Σε πρακτικό επίπεδο, η εθνική στρατηγική θα αρχίσει από τους τομείς του Κτηματολογίου, των τελωνείων, της φορολογίας, της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων και της πιστοποίησης τίτλων σπουδών. 

Όπως εξήγησε ο Υπουργός Οικονομικών Χάρης Γεωργιάδης σε κοινή συνέντευξη τύπου με τον Πρόεδρο της Βουλής, η ανάπτυξη της εν λόγω τεχνολογίας, που επιτρέπει την ψηφιακή πραγματοποίηση συναλλαγών θα μειώσει τη γραφειοκρατία και θα εξοικονομήσει πόρους. 

Στόχος της εθνικής στρατηγικής είναι η εφαρμογή της τεχνολογίας blockchain και στο χρηματοπιστωτικό τομέα, ενώ προβλέπει την αποτελεσματική συμμετοχή της Κύπρου στις σχετικές πρωτοβουλίες που λαμβάνονται σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης. 

Το Υπουργείο Οικονομικών έχει τον συντονιστικό ρόλο της όλης προσπάθειας μέχρι τη σύσταση του Υφυπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και Καινοτομίας η λειτουργία του οποίου αναμένεται να αρχίσει τον Ιανουάριο του 2020.

TAGS:  

Νεοκλής Νεοκλέους

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.