Η συνταγή της ημέρας! Γεμιστά από τον Πέτρο Συρίγο

Μυστικά για να απογειώσετε την γεύση τους

Ο Πέτρος Συρίγος ετοίμασε και μας προτείνει ένα απο τα πλέον αγαπημένα ελληνικά φαγητά, τα γεμιστά.

O σεφ της εκπομπής "Το Πρωινό", μοιράστηκε με τους τηλεθεατές, πολλά και χρήσιμα μυστικά και συμβουλές για την επιλογή των υλικών, την προετοιμασία και το "άνοιγμα" - καθάρισμα των λαχανικών και φυσικά για την ετοιμασία του.

Υλικά για γεμιστά
Λαχανικά για γέμισμα:

5 ντομάτες
5 κολοκυθάκια
5 πιπεριές

Για τη γέμιση:
300γρ. ρύζι κίτρινο
3 καρότα
3 μεγάλα κρεμμύδια
2 κολοκυθάκια
1 ματσάκι μαϊντανό
1 ματσάκι δυόσμο
Ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 ποτήρι νερό
3 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
10 πατάτες

Αν θέλετε να κάνετε γεμιστά με κιμά, προσθέτουμε στα υλικά: 
600 γρ κιμά μοσχαρίσιο

Τα μυστικά για τα γεμιστά:
  1. Το ρύζι για τα γεμιστά πρέπει να είναι μακρύκοκο, αν τα θέλουμε πιο χυλωμένα βάζουμε ρύζι καρολίνα ή γλασέ
  2. Τα γεμιστά θέλουν ελαιόλαδο και στην γέμιση και πριν μπουν στον φούρνο.
  3.  Θέλουμε πάντα φρυγανιά στα γεμιστά μας πριν το ψήσιμο.
  4. Στο ταψί προσθέτουμε ένα ποτήρι νερό για να βοηθήσουμε τα γεμιστά μας να ψηθούν.
  5. Όταν τα βγάλουμε αν θέλουμε αφαιρούμε τα υγρά όταν τα βγάλουμε.
  6. Τα γεμιστά τρώγονται καλύτερα και την επόμενη μέρα γιατί έχουν δέσει τα υλικά μας!
  7. Μπορείτε να κάνετε γεμιστά, όποια λαχανικά σας αρέσουν όπως κρεμμύδι, μελιτζάνα αλλά και πατάτες!
  8. Τα γεμιστά θέλουν αρκετό κρεμμύδι, ελαιόλαδο και μυρωδικά, αυτό είναι το μυστικό τους

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...