Ζήτησαν από γονείς και παιδιά να μιμηθούν τις κινήσεις άλλων ανθρώπων. Όταν όμως εμφανίζεται παιδί με αναπηρία όλα αλλάζουν

Tα παιδιά δεν ξέρουν να κάνουν διακρίσεις

Εμπνευστής αυτού του κοινωνικού πειράματος είναι το γαλλικό ίδρυμα για παιδιά με αναπηρία «Noemi» που θέλει να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο η κοινωνία μας κοιτά τους ανθρώπους με αναπηρίες.

Στο πλαίσιο λοιπόν του κοινωνικού αυτού πειράματος, ζήτησαν από μερικούς γονείς να συμμετάσχουν με τα παιδιά τους σε ένα… εκπαιδευτικό παιχνίδι.

Τους χώριζε ένας τοίχος για να μην μπορεί να δει ο ένας τον άλλο, και τους έβαλαν να κοιτούν σε μία οθόνη, ζητώντας τους να αντιγράψουν τις γκριμάτσες που έβλεπαν.

Αντέγραφαν τις γκριμάτσες μέχρι που στην οθόνη εμφανίζεται ένα παιδί με αναπηρία και τότε όλα αλλάζουν. Οι ενήλικες σταματούν να μιμούνται τις γκριμάτσες του ενώ τα παιδιά συνεχίζουν.Το αποτέλεσμα;

Tα παιδιά δεν ξέρουν να κάνουν διακρίσεις. Αυτός άλλωστε ήταν και ο σκοπός του παιχνιδιού. Να παρακινήσουν τον κόσμο να αντιμετωπίζει τα άτομα με αναπηρία σαν φυσιολογικούς ανθρώπους, χωρίς να τους λυπάται και χωρίς να γυρνά το βλέμμα του αλλού, όπως ακριβώς κάνουν και τα παιδιά.

Χριστιάνα Διονυσίου

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...