Parisian recipe για κρέπες που θα σας ενθουσιάσουν!

Πως να τις φτιάξετε

Μια από τις μεγαλύτερες σπεσιαλιτέ των Γάλλων είναι οι αγαπημένες μας κρέπες. Μπορεί να τις απολαύσει κανείς με διάφορους τρόπους, είτε αλμυρές είτε γλυκές, με φρούτα, ξηρούς καρπούς, μέλι ή ακόμα και σκέτες. Παρακάτω σας έχουμε μία αυθεντική παριζιάνικη συνταγή για κρέπες που θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους.

Κρέπες με μέλι ή σοκολάτα και φρούτα
 

Υλικά

Για τις κρέπες

    2 αυγά θερμ. δωμ.
    1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
    1 πρέζα ζάχαρη
    1/4 κ.γ. αλάτι
    1¼ φλ. γάλα φρέσκο
    2 κ.σ. βούτυρο (λιωμένο και κρύο) (40γρ)
    λίγο βούτυρο (για το ψήσιμο)

Για το σερβίρισμα

    φρέσκα φρούτα εποχής
    μέλι ή λιωμένη σοκολάτα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι για όλες τις χρήσεις κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά. Αφήνουμε το μείγμα να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγες σταγόνες γάλα. Στη συνέχεια, ζεσταίνουμε το αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο το καυτό σκεύος.

Ρίχνουμε 1/4 του φλιτζανιού από το μείγμα της κρέπας και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα. Βάζοντας τόσο λίγο μείγμα θα έχουμε λεπτές κρέπες. Αν θέλετε πιο χοντρές κρέπες προσθέστε περισσότερη ποσότητα. Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε μόνο όταν ξεκολλάει η κρέπα. Ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά.

Βγάζουμε την κρέπα σε ένα πιάτο. Κατά τον ίδιο τρόπο φτιάχνουμε όλες τις υπόλοιπες. Δοκιμάστε να τις γεμίσετε ή να τις περιχύσετε με μέλι, σοκολάτα, μπανάνα, φρούτα, ή ακόμα και παγωτό.

TAGS:  

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.