Οι πληγές μας είναι η δυνατότερη ασπίδα μας!

Ο μόνος πόλεμος που υπάρχει εκεί έξω είναι με τον εαυτό μας. Με όπλα την αγάπη, το θάρρος και τα παλιά μας τραύματα, η στρατηγική που θα ακολουθήσουμε θα κρίνει τα πάντα!

Η ζωή μας έχει ανάγκη από θετικότητα, γιατί ο καλός λόγος είναι η ενέργεια που θα ομορφύνει τις στιγμές μας. Τώρα είναι η κατάλληλη στιγμή να κάνουμε κινήσεις που αναβάλαμε αλλά αυτή η αναβολή τους μας πλήγωνε. Oι ευκαιρίες, άλλωστε, εμφανίζονται ακόμα κι αν οι συνθήκες φαίνονται αντίξοες.

Η αγάπη υπάρχει, ακόμα κι αν την κρύβουν τα σύννεφα του φόβου και του εγωισμού. Το θάρρος πηγάζει μέσα μας και γι' αυτό όσες φορές κι αν πέσουμε, θα σηκωθούμε πολλαπλάσιες. Κάθε πληγή αφήνει ένα σημάδι αναμνηστικό τού πόσο γενναίοι σταθήκαμε. Δεν κλείνουμε τα μάτια στις αρνητικές εμπειρίες, γιατί αυτές είναι τα σκαλοπάτια που θα μας ανεβάσουν στο βάθρο της αυτοεκτίμησης και της πειθαρχίας.

Κι όλο αυτό θα μας κάνει, τελικά καλύτερους, δυνατότερους, θα το δείτε. Θα μας εμπνεύσει να ιεραρχήσουμε ξανά στις προτεραιότητές μας, ώστε να μη χρειαζόμαστε πια δικαιολογίες για όσα δεν προλαβαίνουμε παρόλο που τόσο επιθυμούμε.

Συνδεόμαστε, λοιπόν, στο κάθε πολύτιμο τώρα μας και σταματάμε να προσπαθούμε ή να ελπίζουμε. Γινόμαστε κάθε μέρα και βήμα βήμα αυτό που αξίζουμε, πράττοντας με αγάπη, ενδιαφέρον και ευθύνη προς τον εαυτό μας.
· Δεν είμαστε πολύ μεγάλοι για κάτι τέτοιο.
· Δεν είμαστε πολύ πιεσμένοι ή πολύ πληγωμένοι για κάτι τέτοιο.

Κάθε πληγή του παρελθόντος μάς έφερε σε αυτό ακριβώς το σημείο, γιατί εδώ έπρεπε να είμαστε. Από εδώ θα δώσουμε τον δικό μας αγώνα. Παρέα με τα τραύματά μας που πλέον είναι οι ασπίδες μας.

Νικόλας Ουρανός, PCC

Professional Certified Life & Relationship Coach by International Coaching Federation

Βραβευμένος συγγραφέας παγκόσμιου bestseller Αγάπη Τώρα, Ευ Ζην Τώρα και Ξαφνικά Τώρα, Ομιλητής.

Νικόλας Ουρανός

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.