Πώς να φτιάξετε ένα υπέροχο τιραμισού με λίγα υλικά

Αν ψάχνετε ένα γλυκό για να σας «ανεβάσει» τότε αυτό δεν είναι άλλο από το τιραμισού (tiramisù) που στα Ιταλικά σημαίνει «ανέβασέ με». Δείτε παρακάτω όλα όσα χρειάζεστε για να φτιάξετε ένα υπέροχο τιραμισού.

Υλικά

500 γρ. μασκαρπόνε

400 γρ. ζάχαρης

200 γρ. ασπράδι αυγού

Καφέ εσπρέσο

300 γρ. σαβαγιάρ

Κακάο χωρίς ζάχαρη

Τιραμισού πανεύκολο Συνταγή εύκολη | MamaPeinao.gr

Εκτέλεση

Βράζουμε τη ζάχαρη με 100 γρ. νερό για να φτιάξουμε σιρόπι. Όταν το σιρόπι φτάσει σε θερμοκρασία 105 ° C, ξεκινάμε να χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών με ένα σύρμα.
Συνεχίζουμε να μαγειρεύουμε τη ζάχαρη και όταν το θερμόμετρο φτάσει  στους 118 ° C, αφαιρούμε από τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το ασπράδι, χτυπώντας αρκετά μέχρι να κρυώσει η μαρέγκα.

Προσθέτουμε το μασκαρπόνε στη μαρέγκα χτυπώντας για λίγο με το σύρμα και στη συνέχεια ανακατεύουμε απαλά με τη σπάτουλα.

Σε κάθε πιάτο βάζουμε 3 σαβαγιάρ, ένα φλιτζάνι φρέσκο καφέ εσπρέσο και μερικές γενναιόδωρες κουταλιές κρέμας. Συμπληρώνουμε με το κακάο από πάνω.

Πηγή: Gova Stileto

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.