Πότε φανερώνουμε και πότε αποκρύπτουμε τα σχέδιά μας;

Όταν μοιραζόμαστε τα όνειρά μας, δεν έχουν πάντα όλοι οι ακροατές μας την πιο καλοπροαίρετη διάθεση!

Χρειάζεται προσοχή σε σχέση με όσα θέλουμε να πετύχουμε, καθώς υπάρχουν ανάμεσά μας… «κλέφτες ονείρων» υπεράνω υποψίας! Είναι οι άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν μάθει να ονειρεύονται και έχουν επαναπαυτεί σε αυτό. Είναι οι άνθρωποι που θα σου πουν «Πρόσεχε, δε θα έχεις να φας» ή «Θα σε παρατήσει η γυναίκα σου» ή «Τα παιδιά σου δε θα σε αγαπούν αν ξεκινήσεις επιχειρηματικές δραστηριότητες με μεγάλο ρίσκο». Το μόνο που κάνουν είναι να ξεφορτώνουν τις δικές τους ανησυχίες και τον δικό τους φόβο σε εσένα. Με αυτούς τους ανθρώπους, πάρα πολύ όμορφα, μπορείς να πηγαίνεις για έναν καφέ και να συζητάς μαζί τους για εντελώς διαφορετικά πράγματα - εκτός από τα όνειρά σου.

Δεν είναι όλα για όλους. Υπάρχουν κάποιοι φίλοι για να περνάμε καλά και να βγαίνουμε τα βράδια και να γελάμε και κάποιοι φίλοι για να μοιραζόμαστε τα όνειρά μας. Πολλή προσοχή, λοιπόν, στους ανθρώπους που δεν έχουν μάθει πώς να ξεπερνούν τους φόβους τους και τους ξερνούν όλους πάνω μας. Δυστυχώς, όμως, αυτό σημαίνει ότι πρώτοι εμείς το έχουμε επιτρέψει. Εμείς έχουμε δώσει αυτό το δικαίωμα. Οπότε, μη δίνεις το δικαίωμα. Δε συζητάμε ποτέ με τους κλέφτες ονείρων

τα όνειρά μας.

Και τώρα θα σου πω κάτι εντελώς αντίθετο. Όταν μοιράζεσαι και διακοινωνείς το όραμά σου (με τους καλά επιλεγμένους, όμως, ανθρώπους), τότε βάζεις τις προϋποθέσεις ώστε να γίνει πράξη πιο εύκολα! Όσο περισσότερο, λοιπόν, μοιράζεσαι τον στόχο σου, όσο περισσότερο τον διακοινωνείς στους άλλους, τόσο πιο εύκολα θα

τον προσεγγίσεις. Με αυτό τον τρόπο, τον βλέπεις πιο έντονα, τον ζεις και προσθέτεις λεπτομέρειες στο όραμά σου. Αυτό σημαίνει πως η ενέργειά σου αρχίζει να γίνεται ένα με αυτό το όραμα.
Μοιράσου, λοιπόν, το όραμά σου, καθώς έτσι θα το ζήσεις πιο εύκολα. Δούλεψέ το στο μυαλό σου, δες και σκέψου ποιος το έχει καταφέρει. Ρώτα ανθρώπους οι οποίοι έχουν κατορθώσει αυτό που θέλεις εσύ. Ζήτα θετική ανατροφοδότηση, ιδέες από ανθρώπους που δεν είναι κλέφτες ονείρων, ούτως ώστε να έχεις συμμάχους και να μπορέσεις να πετύχεις τους στόχους σου.

Δούλεψε στοχευμένα με δάσκαλο τον life coach σου.

Και τα καλύτερα… θα τα καταφέρεις!

Από το νέο bestseller των Τζιλ Δούκα και Νικόλα Ουρανού «Ξαφνικά Τώρα»


το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.