Υπάρχει ζωή μετά... το διαζύγιο;

Υπάρχει ζωή μετά... το διαζύγιο;

Τα στατιστικά δεν αφήνουν χώρο για αμφισβήτηση. Με τους μισούς γάμους να οδηγούνται, ακόμα και μετά από πολλά χρόνια έγγαμης συμβίωσης αλλά και την απόκτηση παιδιών, στο διαζύγιο είναι πιο επίκαιρο από ποτέ το ερώτημα πόσο δυνατός μπορείς να βγεις μέσα από μία τέτοια επώδυνη αλλά χρήσιμη εμπειρία. Είναι γεγονός πως πολλοί οδηγούνται στην παραίτηση και στην απογοήτευση ειδικά αν έχουν προηγηθεί του διαζυγίου εξαιρετικά τραυματικές συναισθηματικές διαμάχες που μπορούν να κλονίσουν την πίστη τους στην αληθινή αγάπη. 
Τα πράγματα, ωστόσο, δεν είναι πάντα άσπρο μαύρο. Ακόμα και η εμπειρία ενός διαζυγίου μπορεί να σε κάνει σοφότερο και να σου προσδώσει γνώση που θα φέρει τελικά την πραγματική αγάπη στην πόρτα σου. Δεν είναι εύκολο να το δεις αυτό από την αρχή φυσικά, αλλά χτίζοντας πάνω στις τραυματικές εμπειρίες σου, μπορείς να ανακαλύψεις τα λάθη σου, τις παραλείψεις σου αλλά και να κατανοήσεις καλύτερα τις απαιτήσεις που έχεις από τον μελλοντικό σύντροφο σου. Υπό αυτό το πρίσμα το διαζύγιο λειτουργεί σαν ένα απαραίτητο δοκιμαστικό προστάδιο για να μπορέσεις να βελτιώσεις την επικοινωνία σου, να αγαπήσεις ξανά τον εαυτό σου και να διεκδικήσεις επί ίσοις όροις και σε υγιείς βάσεις αυτό που πιστεύεις ότι αξίζεις. 

Νικόλας Ουρανός

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.