Το φλερτ είναι ο καθρέφτης του χαρακτήρα μας!

Τι αποκαλύπτει ο τρόπος που προσεγγίζουμε ερωτικά το άλλο φύλο;

Μπορεί το φλερτ να βασίζεται σε... ενστικτώδεις αντιδράσεις, αλλά δεν είναι λίγοι οι κοινωνιοψυχολόγοι που υποστηρίζουν πως υπάρχουν τεχνικές που αναβαθμίζουν την ικανότητα του ενός φύλου να θέλγει και να ελκύει το αντίθετο φύλο. Στο πλαίσιο της σωστής επικοινωνίας, λοιπόν, σε μια ερωτική σχέση είναι σημαντικό να γνωρίζουμε πώς να περνάμε σωστά το μήνυμά μας και να αποφεύγουμε παρερμηνείες αλλά και απογοητεύσεις! Το ερωτικό χάσμα επικοινωνίας είναι, άλλωστε, ένα από τα πιο αγαπημένα θέματα συζήτησης των γυναικείων μελών της Better Life Women Coaching Community!

Το φλερτ ως τρόπος έκφρασης, όπως η γλώσσα, η γραφή, η τέχνη, μπορεί να εξωτερικεύσει τις σκέψεις, τα συναισθήματα αλλά και τις επιθυμίες μας. Η επιθυμία προσέλκυσης του ερωτικού ενδιαφέροντος αποτελεί μια υγιή και εξωστρεφή συμπεριφορά που βαθύτερα σκοπεύει στην αναπαραγωγή και τη συντροφικότητα. Ως μέρος της ανθρώπινης ανάγκης για συνεχή εξέλιξη και αναβάθμιση της ζωής του, το φλερτ είναι το πρώτο μήνυμα εξωτερίκευσης της ανάγκης για αγάπη και αποδοχή από κάποιον άλλον.

Ανάλογα με την εκάστοτε τεχνική που ακολουθείται και τη γλώσσα του σώματος, το φλερτ μαρτυρά πόσο ανασφαλείς ή σίγουροι νιώθουμε για τον εαυτό μας αλλά και ποια φιλοσοφία έχουμε για τη ζωή και τους άλλους ανθρώπους. Η δυσκολία προσέγγισης αφορά καθαρά το φόβο της απόρριψης, αλλά όσο μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση διαθέτει κάποιος τόσο πιο εξοικειωμένος είναι με το ενδεχόμενο.

  • Στο φλερτ δεν υπάρχουν οδηγίες χρήσεως. Διαφορετικό στυλ ταιριάζει σε κάθε προσωπικότητα και διαφορετική ανοχή και αποδοχή επιδεικνύει καθένας. Παρόλο που μπορεί κάποιος να ακολουθήσει ένα γενικό μοτίβο προσέγγισης, δεν θα ήταν ίσως η καλύτερη προσέγγιση να το εφαρμόζει αδιακρίτως και σε κάθε περίσταση.
  • Στο φλερτ δεν υπάρχουν προκαθορισμένοι ρόλοι. Τα στρεότυπα του παρελθόντος ευτυχώς έχουν εκλείψει και απελευθερωμένα τα δύο φύλα μπορούν χωρίς ενοχές ή κοινωνική κατακραυγή να απολαύσουν τη διαδικασία του φλερτ.
  • Στο φλερτ υπάρχουν όρια. Όταν ο αποδέκτης του θαυμασμού αποσύρει το ενδιαφέρον του ή δεν δείχνει να αποδέχεται την εκδήλωση ενδιαφέροντος, το φλερτ πρέπει να έχει σημείο λήξης. Αν κάτι παραταθεί υπέρμετρα ή παρά τη θέληση του άλλου, το φλερτ μεταπέφτει σε συναισθηματικό εκβιασμό και καμιά υγιής σχέση δεν ξεκίνησε από εκεί ποτέ.

Νικόλας Ουρανός

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.