Πώς να τραβήξεις τις σωστές κόκκινες γραμμές στις σχέσεις σου!

Τα υγιή όρια απελευθερώνουν τον συσσωρευμένο θυμό και σιγά σιγά αποκαθιστούν την κλονισμένη εμπιστοσύνη στον εαυτό μας.

Για να απολαύσουμε ένα καλύτερο επίπεδο σχέσεων, είτε στην ερωτική, είτε στην επαγγελματική, είτε στην οικογενειακή και κοινωνική μας ζωή, πρέπει να σταματήσουμε να αυτοθυματοποιούμαστε. Κάθε απρόθυμο αλλά επαναλαμβανόμενο "ναι" που ξεστομίζουμε όταν κάποιος μάς ζητά να επωμιστούμε κάτι που δεν μας ενδιαφέρει ή είναι επιζήμιο για εμάς, φέρνει πάντα στο τραπέζι το πονεμένο θέμα των ορίων που δεν έχουμε και που ποτέ δεν μάθαμε να βάζουμε.
Οι περισσότεροι δεν μάθαμε ποτέ να διαφυλάττουμε τον εαυτό μας γιατί εκπαιδευτήκαμε με τη νοοτροπία πως το "οχι" είναι ένδειξη αγένειας και οδηγεί σταδιακά στον κοινωνικό αποκλεισμό. Από φόβο μήπως μας κρίνουν άσχημα, λοιπόν, προτιμάμε να γινόμαστε υποχείρια και αντικείμενα (ακόμα και συστηματικής) εκμετάλλευσης από τους άλλους.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.