25η Μαρτίου: 5 Tips για να καμουφλάρεις τη μυρωδιά της σκορδαλιάς

Η μέρα σήμερα επιβάλει σκορδαλία.... Τη γευόμαστε πάντα έχοντας κατά νου ότι πιθανότατα κανείς δεν θα θέλει να μας πλησιάσει μετά σε "απόσταση αναπνοής" , καθώς η μυρωδιά του σκόρδου είναι από δυσβάσταχτη έως ανυπόφορη. 

Μάθε λοιπόν με ποιους τρόπους μπορείς να την... καμουφλάρεις και έτσι να φας όση μα όση θες!

Γάλα
Μελέτες έχουν δείξει ότι η λιπαρότητα του γάλακτος εξουδετερώνει αρκετά τις οσμές που αναδύονται από το στόμα. Ένα ποτήρι γάλα λοιπόν, μετά την κατανάλωση σκόρδου, θα μπορούσε να βοηθήσει την κατάσταση.

Πολύ καλό πλύσιμο δοντιών
Καλό πλύσιμο μετά το φαγητό, τουλάχιστον 5 φορές ώστε να απαλλαχτεί το στόμα από τα υπολείμματα του σκόρδου που συμβάλλουν στη δυσοσμία.

Τσάι
Επιστημονικές μελέτες έχουν αποδείξει πως οι πολυφαινόλες που περιέχονται στο τσάι μπορούν να μειώσουν την επίδραση των ουσιών που παράγει το σκόρδο. Συνίσταται να πιείτε το τσάι σχεδόν αμέσως μετά την κατανάλωση της σκορδαλιάς.

Ωμό μήλο και ωμό μαρούλι, ωμός ελληνικός καφές
Οι επιστήμονες αξιολόγησαν την επίδραση της κατανάλωσης ωμού ή ψημένου μήλου και χυμού μήλου, ωμού ή ζεσταμένου μαρουλιού, ωμού δυόσμου , χυμού από φύλλα δυόσμου, αλλά και ωμού ελληνικού καφέ . Τα αποτελέσματα καταμετρήθηκαν ακριβώς μία ώρα μετά την κατανάλωση καθενός από τα παραπάνω, με τη βοήθεια ενός καταμετρητή αερίων στη στοματική κοιλότητα και έδειξαν ότι αυτά τα υλικά οδήγησαν σε 50% ή και μεγαλύτερη μείωση της συγκέντρωσης χημικών ουσιών στην αναπνοή.

Χυμοί υψηλοί σε οξύτητα
Γρειπ φρουτ, λεμόνι και άλλα εσπεριδοειδή. Η μέθοδος αυτή είναι λιγότερο αποτελεσματική σε σχέση με τις προηγούμενες, όμως βελτιώνει την αναπνοή και μειώνει την οσμή του σκόρδου.

5 Tips για να καμουφλάρεις τη μυρωδιά της σκορδαλιάς: Χυμοί υψηλοί σε οξύτητα

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...