6 απλοί τρόποι για να καλυτερέψει η πρωινή σας ρουτίνα!

Γεμίστε ενέργεια και διάθεση!

Κάθε πρωί η ίδια διαδικασία. Χτυπάει το ξυπνητήρι και αρχίζει το στριφογύρισμα. Πέντε λεπτά ακόμη στο κρεβάτι δεν είναι πολλά και πατάς την αναβολή του ξυπνητηριού.

Πατώντας, όμως, το κουμπί αρκετές φορές, κάνεις μεγάλο λάθος. Το πρωινό ξύπνημα πολλές φορές καθορίζει τη μέρα σου, γι' αυτό και ο καθένας μας οφείλει να ξυπνάει νωρίτερα από ότι πρέπει για να γεμίζει ενέργεια και διάθεση, αντί να πηγαίνει στη δουλεία με μισόκλειστα μάτια και καθόλου όρεξη.

Υπάρχουν, λοιπόν, 6 τρόποι, που θα σε κάνουν να γεμίσεις ενέργεια πριν καν βγεις από το σπίτι, αλλάζοντας την πρωινή σου ρουτίνα.

Τοποθέτησε το ξυπνητήρι στην άλλη πλευρά του δωματίου

Βάλε το ξυπνητήρι στο δυνατό και τοποθέτησε το κάπου μακριά από το κρεβάτι σου, ώστε να χρειαστεί να σηκωθείς για να το κλείσεις. Ετσι, θα σηκωθείς κατευθείαν και θα προλάβεις να κάνεις ότι χρειάζεται, χωρίς να ξεχάσεις τίποτα.

Πιες νερό με λεμόνι αντί για καφέ

Αντικατέστησε τον πρώτη πρωινή γουλιά καφέ με ζεστό νερό με λεμόνι. Σύμφωνα, με το Life Hack, θα ενεργοποιηθεί ο μεταβολισμός σου και θα ξυπνήσεις στο πι και φι. Φύλαξε τον πρώτο καφέ της ημέρας για τη δουλειά σου.

Γυμνάσου

Ναι, είναι σχεδόν αδύνατο να φανταστείς τον εαυτό σου να γυμνάζεται το πρωί αλλά είναι κάτι που θα σε κάνει να έχεις ενέργεια για όλη την υπόλοιπη μέρα. Είκοσι λεπτά είναι αρκετά.

Αν έχεις ξυπνήσει πιο νωρίς, σήκω, μην χουζουρεύεις

Ισως είναι ένα από τα πιο σκληρά πράγματα το πρωί... η συνειδητοποίηση ότι έχεις ξυπνήσει πριν το χτυπήσει το ξυπνητήρι. Ωστόσο, αν σου συμβεί μην γυρίσεις πλευρό να κοιμηθείς πάλι, καθώς θα είναι ακόμα πιο οδυνηρό να σηκωθείς 10 λεπτά αργότερα.

Εχετε στη δουλειά σας πρωινό έκτακτης ανάγκης

Το πρωί χρειάζεσαι ενέργεια και ένα καλό πρωινό μπορεί να σου την προσφέρει. Αν όμως για κάποιο λόγο έχεις ξυπνήσει λίγο πιο αργά και πρέπει να φύγεις από το σπίτι, ξεχνάς να φας το σημαντικότερο γεύμα της ημέρας. Γι' αυτό τον λόγο, καλό θα ήταν έχεις στη δουλειά μπάρες δημητριακών ή κάτι που να διατηρείται για να φας σε περίπτωση «έκτακτης ανάγκης». Ετσι, δεν θα αγχώνεσαι ότι δεν έφαγες και θα γεμίζεις τις μπαταρίες σου, όπως πρέπει.

Βάλτε τα κλειδιά σας πάνω σε ένα αντικείμενο που συνηθίζεται να ξεχνάτε

Με αυτό τον τρόπο όχι μόνο δεν θα ξεχάσεις αυτό που αφήνεις συνήθως στο σπίτι, αλλά θα κερδίσεις και χρόνο αφού δεν θα το ψάχνεις. Ακόμα, όταν σου φανεί χρήσιμο μέσα στην ημέρα θα νιώσεις λίγο πιο χαρούμενος, όταν θυμηθείε πως το έχεις μαζί σου.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.