5 συμβουλές για να προλάβεις την ουρολοίμωξη

Ιδιαίτερα το καλοκαίρι, τα συμπτώματα είναι πιο έντονα και σας εμποδίζουν να απολαύσετε τη θάλασσα.

Για να τη γλιτώσετε ακολουθήστε τις πιο κάτω συμβουλές

Νερό, πολύ νερό: Είναι αναγκαίο για να αποφύγετε το τσούξιμο. 8-10 ποτήρια καθημερινά βοηθούν το ουροποιητικό σας σύστημα να καθαρίσει.

Πηγαίνετε στην τουαλέτα μετά την σεξουαλική επαφή: Οι γιατροί συμβουλεύουν όλες τις γυναίκες να πηγαίνουν στην τουαλέτα μετά το σεξ και να αδειάζουν την κύστη τους.

Η ούρηση διώχνει όλα τα βακτήρια που έχουν δημιουργηθεί με τη σεξουαλική επαφή και δεν τα αφήνει να εισχωρήσουν στην ουροδόχο κύστη.

Μην αναβάλλετε την τουαλέτα: Δεν είναι λίγες φορές που το κάνετε, έτσι δεν είναι; Αυτή η συνήθεια είναι πολύ κακή και πολλές φορές προκαλεί ουρολοίμωξη. Η πιο σωστή συχνότητα για να πηγαίνεις τουαλέτα, σύμφωνα με τους γιατρούς, είναι ανά 3-4 ώρες (6 ώρες το πολύ).

Να σκουπίζεστε σωστά: Αν δεν ξέρετε τον τρόπο για να χρησιμοποιείτε σωστά το χαρτί υγείας είναι: Κίνηση από μπροστά προς τα πίσω και έτσι να απομακρύνετε όλα τα βακτήρια.


το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.