Όσο πιο φυτοφάγος είναι κανείς τόσο λιγότερο κινδυνεύει από καρδιά & εγκεφαλικό

Οι άνθρωποι που είναι σε μεγάλο βαθμό φυτοφάγοι (αλλά όχι κατ’ ανάγκη αποκλειστικά), τρώνε δηλαδή περισσότερα προϊόντα φυτικής προέλευσης, κινδυνεύουν λιγότερο να πεθάνουν από την καρδιά τους ή από εγκεφαλικό, σε σχέση με όσους τρώνε κατά προτίμηση τροφές ζωικής προέλευσης, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική έρευνα με ελληνική συμμετοχή.

Οι ερευνητές (μεταξύ των οποίων η Ιωάννα Τζουλάκη), με επικεφαλής την επιδημιολόγο Καμίλ Λασάλ της Σχολής Δημόσιας Υγείας του Imperial College του Λονδίνου, που έκαναν τη σχετική ανακοίνωση σε αμερικανικό καρδιολογικό συνέδριο, ανέλυσαν στοιχεία σχετικά με τη διατροφή και τον τρόπο ζωής 451.250 Ευρωπαίων από δέκα χώρες.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.