Η θετική πλευρά του αλατιού: Μας προστατεύει από τα μικρόβια

Οι άνθρωποι που καταναλώνουν πιο πολύ αλάτι από ό,τι πρέπει, κινδυνεύουν περισσότερο από έμφραγμα και εγκεφαλικό, κυρίως λόγω αυξημένης αρτηριακής πίεσης. Όμως μια νέα γερμανοαμερικανική επιστημονική έρευνα δείχνει ότι το αλμυρό φαγητό ίσως παρέχει και μια θετική πλευρά, καθώς φαίνεται ότι μια διατροφή πλούσια σε αλάτι ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα και προστατεύει καλύτερα τον οργανισμό από τα μικρόβια.

Οι ερευνητές, με επικεφαλής τον μικροβιολόγο Γιόναθαν Γιαντς του Πανεπιστημίου και της Πανεπιστημιακής Κλινικής του Ρέγκενσμπουργκ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό βιολογίας "Cell Metabolism" (Μεταβολισμός Κυττάρου), σύμφωνα με το "Science", πειραματίστηκαν με δύο ομάδες ποντικιών που έφεραν λοιμώξεις του δέρματος λόγω ενός παρασίτου.

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.