Σύνδρομο Κατάθλιψης Μετά τις Διακοπές: Συμπτώματα και τρόποι να το αντιμετωπίσετε!

Τι είναι το λεγόμενο "Σύνδρομο Κατάθλιψης Μετά τις Διακοπές"
 
Το γεγονός ότι οι όμορφες καλοκαιρινές στιγμές γίνονται παρελθόν με την επιστροφή μας από τις διακοπές, δημιουργεί ένα αίσθημα θλίψης. Είναι το σύνδρομο κατάθλιψης μετά τις διακοπές και φαίνεται ότι πλήττει πολλούς ανθρώπους, παρόλο που οι επιστήμονες της ψυχικής υγείας δεν αποδέχονται επισήμως τον όρο αυτό στις διεθνείς ταξινομήσεις.
 
Το σύνδρομο αυτό μπορεί να εκδηλωθεί με διάφορους τρόπους και συνήθως τις πρώτες μέρες της επιστροφής στη δουλειά. Και πώς να μην εκδηλωθεί, όταν τη μία μέρα είναι κάποιος ανέμελος στην παραλία με την αγαπημένη του συντροφιά και την επόμενη επιστρέφει στο γραφείο και στις υποχρεώσεις της καθημερινότητας.
 
Τα συμπτώματα - Πώς θα καταλάβετε ότι πάσχετε από αυτό το σύνδρομο
 
-Ένα από τα κύρια συμπτώματα είναι ότι το άτομο αισθάνεται μια γενικευμένη αδυναμία και αδιαθεσία που συνοδεύεται από ένα αίσθημα κενού.
 
-Επίσης, μπορεί να υποφέρει από αϋπνία και να νοιώθει υπνηλία στη διάρκεια της ημέρας.
 
-Παρατηρείται επίσης αδυναμία συγκέντρωσης, απάθεια και ανία ως προς την εργασία, αδυναμία λήψης αποφάσεων καθώς και επιθετικότητα.
 
Κάποια από τα συμπτώματα του Συνδρόμου είναι: Δυσφορία, ταχυπαλμία, ημικρανίες- ζαλάδες, απώλεια ή αύξηση βάρους, υπερβολικό άγχος, έλλειψη προσαρμοστικότητας και βέβαια κατάθλιψη.
 
Το σύνδρομο άγχους μετά τις διακοπές εκδηλώνεται με διαφορετικό τρόπο και ένταση στον καθένα κάτι που μπορεί να εμποδίσει το άτομο από το να αντιληφθεί τη ύπαρξή του.
 
 
Πώς να το αντιμετωπίσετε
 
-Καλό θα είναι να μην παίρνετε όλες τις ημέρες της καλοκαιρινής σας άδειας μαζί αλλά να αφήσετε κάποιες ημέρες (αν αυτό γίνεται προκειμένου να οργανώσετε κάποιες μικρές αποδράσεις και μέσα στο φθινόπωρο ή το χειμώνα).
 
-Οργανώστε τις υποχρεώσεις που έχετε σε σπίτι και γραφείο ώστε η προσαρμογή σας να γίνει πιο εύκολα.
 
-Επαναφέρετε σιγά- σιγά το ωράριο που είχατε πριν. Κοινώς ελαττώστε σιγά- σιγά τα ξενύχτια!
 
-Κάντε μια μικρή εκδρομή ακόμα και το πρώτο Σαββατοκύριακο με το που θα επιστρέψετε.
 
-Συνεχίστε να πηγαίνετε στην παραλία, ακόμη κι αν δεν είναι το ίδιο ειδυλλιακή με εκείνη στο νησί.
 
-Εντάξτε στην καθημερινότητά σας ευχάριστες υποχρεώσεις που σας ικανοποιούν και σας ομορφαίνουν την ζωή.
 
 

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.

Redirecting in 3 seconds...