Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης: «Κάνει την ειδοποιό διαφορά» [ΒΙΝΤΕΟ]

Την φετινή χρονιά η τηλεόραση διαδραμάτισε καθοριστικό ρόλο στην αντιμετώπιση της πανδημίας τονίζει η Πρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου.

Η Παγκόσμια Ημέρα Τηλεόρασης γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 21 Νοεμβρίου, με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ που ελήφθη το 1996. Στόχος να ενθαρρύνει τις ανταλλαγές τηλεοπτικών προγραμμάτων μεταξύ των χωρών και ιδιαίτερα εκείνων που σχετίζονται με την ειρήνη, την ασφάλεια, τον πολιτισμό την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη.

«Αναμένουμε από τους τηλεοπτικούς οργανισμούς πλήρη ανταπόκριση στην αποστολή τους, η οποία δεν είναι άλλη από την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος μέσα από άμεση, έγκυρη και αντικειμενική πληροφόρηση και ποιοτική ψυχαγωγία, πάντοτε με σεβασμό στον τηλεθεατή», αναφέρει η πρόεδρος της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου, Ρόνα Πετρή Κασάπη.

Με αφορμή τον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Τηλεόρασης, δημιουργήθηκε ένα επετειακό τηλεοπτικό σποτ από διάφορους φορείς, στο οποίο καταδεικνύεται ο καθοριστικός ρόλος της Τηλεόρασης στη διαμόρφωση της κοινής γνώμης για σημαντικά θέματα που επηρεάζουν την καθημερινότητα του σύγχρονου πολίτη.

Το φετινό θέμα έχει ως τίτλο «Η Τηλεόραση κάνει την ειδοποιό διαφορά».

«Με αυτή την ευκαιρία θα ήθελα για άλλη μια φορά να εκφράσω εκ μέρους της Αρχής Ραδιοτηλεόρασης Κύπρου τα συγχαρητήρια μας και τις ευχαριστίες μας προς όλους τους τηλεοπτικούς μας οργανισμούς και το ΡΙΚ για την σημαντική συμβολή τους στη μάχη εναντίον της πανδημίας, με την καθημερινή ενημέρωση τον πολιτών», σημειώνει η κυρία Ρόνα Πετρή Κασάπη.

Η ιστορία της κυπριακής τηλεόρασης αρχίζει την 1η Οκτωβρίου του 1957, με την ίδρυση από τους Βρετανούς της Κυπριακής Ραδιοφωνικής Υπηρεσίας. Σταθμό ωστόσο στα τηλεοπτικά δρώμενα αποτέλεσε αναμφίβολα η ίδρυση και λειτουργία των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών.


Δημήτρης Κώστα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.