Χειριστής/Χειρίστρια Ροής (Continuity Operators)

Δείτε τις κενές θέσεις εργασίας πατώντας τον σύνδεσμο πιο πάνω.

Τι αλλάζει στα ταξίδια εν καιρώ κορωνοϊoυ;

Τα ταξίδια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωή ενός ατόμου, όπως συνέβη όμως εν καιρώ κορωνοϊoυ, οι αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν με περιορισμούς των ταξιδιών σχεδόν σε ολόκληρη την ήπειρο. Χρειάστηκε για λίγο να μειώσουν τις διαδρομές τους για την προστασία των πολιτών.

Τα ταξίδια αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ζωή ενός ατόμου, όπως συνέβη όμως εν καιρώ κορωνοϊoυ, οι αεροπορικές εταιρείες αναγκάστηκαν να συμμορφωθούν με περιορισμούς των ταξιδιών  σχεδόν σε ολόκληρη την ήπειρο. Χρειάστηκε για λίγο να μειώσουν τις διαδρομές τους για την προστασία των πολιτών. 

Κατά την διάρκεια του lockdown, παρουσιάστηκαν αυστηροί όροι ως προς τις πτήσεις, αφού υλοποιήθηκαν μόνο οι επιτρεπόμενες. Όπως φαίνεται τώρα μετά την Γ’ φάση άρσης μέτρων, επιτράπηκε η επανεκκίνηση των αεροδρομίων αλλά και των πτήσεων κυρίως για λόγους επαναπατρισμού, επαγγελματικών και ιατρικών υποχρεώσεων αλλά και για άτομα που επιθυμούν να ταξιδέψουν στις  επιτρεπόμενες χώρες.  

Η Ευρώπη από τις 15 Ιουνίου 2020 υιοθέτησε τον αγγλικό όρο “Re-open EU", όπου οι πολίτες που επιθυμούν να ταξιδέψουν ή να προγραμματίσουν ταξίδια σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης μετά την πανδημία, θα πρέπει να ενημερωθούν κατάλληλα.  

Πρόκειται για ένα ενημερωτικό εργαλείο,  το “Re-open EU", περιέχει και παρέχει όλες τις αναγκαίες πληροφορίες αλλά και πιθανές ερωτήσεις που μπορούν να προκύψουν σε αυτούς που επιθυμούν να ταξιδέψουν ανάλογα με την επιλογή χώρας. 

Μπορείτε να βρείτε αυτές τις πληροφορίες σε 24 γλώσσες, όσες είναι και οι επίσημες γλώσσες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με σκοπό να ενημερωθούν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες αλλά και άτομα που επιθυμούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό.  

 

Όλες οι πληροφορίες επικαιροποιούνται και προέρχονται από τα κράτη μέλη της ΕΕ ή άλλες έγκυρες εθνικές πηγές  που συνάδουν σύμφωνα με την επικαιρότητα ή τις πιθανές αλλαγές που μπορεί να συμβούν στις Ευρωπαϊκές χώρες.  

Έτσι, ενημερώνονται κατάλληλα οι πολίτες για το πώς μπορούν να ταξιδέψουν με ασφάλεια. Αυτό όμως, δεν σημαίνει πως θα σταματήσουν να φροντίζουν την προσωπική και δημόσια υγεία. Τα άτομα που θα ταξιδέψουν χρειάζεται να τηρούν τις αποστάσεις και να φοράνε γάντια μαζί με μάσκα είτε μιας χρήσης είτε πολλαπλής.  

Επειδή η συγκεκριμένη πλατφόρμα είναι καινούργiα, μπορεί να υπάρξουν κάποια προβλήματα όπως στις μεταφράσεις. Όπως αναφέρουν μέχρι στιγμής, οι μεταφράσεις στηρίζονται και επεξεργάζονται σε αυτόματες μηχανικές μεταφράσεις.  Ο ιός ακόμη υπάρχει ανάμεσα μας και θα πρέπει να είμαστε όλοι προσεκτικοί. Επί του παρόντος, η Ευρωπαϊκή Ένωση επιτρέπει την ελεύθερη κυκλοφορία του ατόμου σε συνδυασμό με κάποιους περιορισμούς για το δικό τους καλό.  

Επισκεφθείτε την σελίδα “Re-open EU" και επιλέξτε τον προορισμό που σας ταιριάζει.  

 

Ειρήνη Αρτάκα

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.