Εκπαιδευτική Δράση της Επιτρόπου Προστασίας Δικαιωμάτων του Παιδιού και του ΘΟΚ

Η συζήτηση που ακολούθησε μεταξύ παιδιών, γονέων και επαγγελματιών - εκπαιδευτικών, κοινωνικών λειτουργών, ψυχολόγων - δεν έδωσε μόνο τροφή για σκέψη ως προς τη θέση του παιδιού στο κυπριακό συγκείμενο, αλλά έδωσε και στήριξη και ενδυνάμωσε τους θεατές για να διεκδικήσουν την αλλαγή νοοτροπιών και πρακτικών για να ευαισθητοποιήσουν την κοινότητα, την πολιτεία, το νομοθέτη, ώστε «να σηκωθούν στο ύψος των συναισθημάτων των παιδιών για να τα αντιμετωπίσουν ως ανθρώπους, ως σημερινούς πολίτες με δικαιώματα».

«Το παιδί δεν είναι στρατιώτης, δεν υπερασπίζει την πατρίδα, αν και υποφέρει μαζί της. Δεν χρειάζεται να ενδιαφερόμαστε για τη γνώμη του, επειδή δεν είναι ψηφοφόρος: Δεν απειλεί, δεν απαιτεί, δεν μιλάει. Αδύναμο, μικρό, φτωχό, εξαρτημένο – πολίτης θα γίνει στο μέλλον. Συγκαταβατικότητα, τραχύτητα, βαναυσότητα-και πάντα υποτίμηση. Μυξιάρικο, παιδί μόνο, στο μέλλον άνθρωπος, όχι σήμερα. Κάποτε θα γίνει». - Κorczak Janusz1.

ANT1 Newsroom

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.