Βάδισε στην ευτυχία σκαλί σκαλί!

Βαθμολόγησε τους επιμέρους τομείς της ζωής σου και βρες την... αχιλλειο πτέρνα που τραυματίζει την ευτυχία σου!

Όταν κάνεις τα πρώτα βήματα σε αυτό το μονοπάτι, όταν ξεκινήσεις να σκαρφαλώνεις στην πρώτη πλαγιά, αυτός ο δρόμος δε θα έχει επιστροφή. Θα γευτείς μια γλύκα, θα έχεις μια ικανοποίηση που θα σου ανοίξει την όρεξη για μεγαλύτερες επιτυχίες, για πιο ψηλές κορυφές. Και αφού μιλήσαμε για κορυφές, πάμε να δούμε τις κορυφές της πυραμίδας της ευτυχίας.
Στη βάση της πυραμίδας της ευτυχίας βρίσκεται η φυσική μας κατάσταση. Στο δεύτερο επίπεδο είναι τα συναισθήματά μας, το πώς νιώθουμε, καθώς και το νόημα, ο σκοπός της ζωής μας. Το τρίτο επίπεδο είναι αυτό των προσωπικών σχέσεων, της ερωτικής μας σχέσης, των κοινωνικών μας σχέσεων, των επαγγελματικών. Στο τέταρτο επίπεδο της πυραμίδας βρίσκεται το πώς δαπανούμε και πώς ορίζουμε τον χρόνο μας ανάμεσα στην ποσότητα και στις υποχρεώσεις της μέρας. Στο πέμπτο σκαλοπάτι είναι το επίπεδο της δουλειάς, της καριέρας, του επαγγέλματος. Στο έκτο επίπεδο υπάρχει ο παράγοντας των οικονομικών, των χρημάτων. Τα χρήματα είναι κάτι τρέχον, άρα είναι ενέργεια. Από το πώς νιώθεις απέναντι στην ενέργεια αυτή, εξαρτάται η ενεργοποίηση του momentum με βάση τα προηγούμενα βήματα και η αντίστοιχη αύξηση ή μείωσή τους. Στην κορυφή της πυραμίδας συναντάμε την πνευματικότητα. Την αίσθηση της συνεισφοράς προς τον εαυτό μου αλλά και την κοινωνία. 

TAGS:  

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.