Επιστημονικό συνέδριο - 60 χρόνια από την υπογραφή των Συμφωνιών Ζυρίχης - Λονδίνου

Διήμερο επιστημονικό συνέδριο για τις Συμφωνίες Ζυρίχης-Λονδίνου, συνδιοργάνωσαν Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος.

"Εξήντα χρόνια από την υπογραφή των Συμφωνιών Ζυρίχης-Λονδίνου. Μια αποτίμηση", ήταν το θέμα του διήμερου επιστημονικού συνεδρίου, που συνδιοργάνωσαν η Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Λευκωσίας και το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος. 

Πρόκειται για το πρώτο επιστημονικό συνέδριο που συνδιοργάνωσαν Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το Κέντρο Μελετών Τάσσος Παπαδόπουλος, στο πλαίσιο της συνεργασίας που εγκαινίασαν τον περασμένο Σεπτέμβριο. 

Δώδεκα εισηγητές, καταξιωμένοι πανεπιστημιακοί, καθώς και νεότεροι ερευνητές, από την Κύπρο και την Ελλάδα, παρουσίασαν σε μία συζήτηση Στρογγυλής Τραπέζης, τα ευρήματά τους για τις Συμφωνίες Ζυρίχης Λονδίνου. 

Το Συνέδριο ασχολήθηκε με το ιστορικό και διεθνές πλαίσιο και τις συνταγματικές και διεθνείς πτυχές των Συμφωνιών, με τις οποίες ιδρύθηκε η Κυπριακή Δημοκρατία. Καθώς και το τοπικό και διεθνές περιβάλλον μέσα στο οποίο υπεγράφησαν, τις παγίδες και τους κινδύνους που έκρυβαν, καθώς και την ελπίδα και τις αντιδράσεις που προκάλεσαν, αλλά και τις προοπτικές που δημιούργησαν.

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.