Συνέδριο Decentralized 2019: Από τη θεωρία στην πρακτική εφαρμογή για ένα παγκόσμιο αποκεντρωμένο δίκτυο τεχνολογίας

Το ετήσιο συνέδριο για τη δημιουργία ενός παγκόσμιου αποκεντρωμένου δικτύου της τεχνολογίας Blockchain και των εφαρμογών της, πραγματοποιήθηκε φέτος στην Αθήνα. Το 2020, το συνέδριο το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, επιστρέφει στην βάση του στην Κύπρο.

Τεράστια επιτυχία σημείωσε το συνέδριο Decentralized 2019, το οποίο διοργανώνεται κάθε χρόνο από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. 

Στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε φέτος στην Αθήνα, διακεκριμένοι ομιλητές από τους τομείς blockchain και κρυπτονομισμάτων, επισήμαναν πως οδεύουμε από τη θεωρία στην πρακτική εφαρμογή και υιοθέτηση της τεχνολογίας Blockchain. 

Σε χαιρετισμό του ο Ανώτατος Εκτελεστικός Διευθυντής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας, Αντώνης Πολεμίτης, εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ανάδειξη του θεσμού στην κορυφαία διοργάνωση της Ευρώπης, προσθέτοντας ότι το επόμενο συνέδριο θα φιλοξενηθεί το 2020 στη Λεμεσό. 

Στο συνέδριο μίλησαν περισσότεροι από 100 ομιλητές από 38 χώρες, ενώ οι συμμετέχοντες ξεπέρασαν τους χίλιους, περιλαμβανομένων υπουργών από εθνικές κυβερνήσεις και κρατικών φορέων. Στο επίκεντρο των ομιλιών και των συζητήσεων, ήταν τα επόμενα βήματα στο αποκεντρωμένο μέλλον μας. 

Οι ομιλητές παρομοίασαν το blockchain με την έλευση της τυπογραφίας τον 15ο αιώνα και παρότρυναν όλους να εκμεταλλευτούν την τεράστια δύναμή του να κάνει καλό.

Κυριάκος Κυριακίδης

το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.