Architectonic.: Καινοτομία για τις μελλοντικές μας πόλεις.

Η εταιρεία Parametricos μετά την επιτυχία της περσινής εκδήλωσής της με τίτλο: “Καθιστώντας την αρχιτεκτονική πιο αποτελεσματική και προσβάσιμη”, ανακοινώνει και φέτος την εκδήλωσή της για το 2019.

Η εταιρεία Parametricos φέρνει κοντά, επιχειρηματίες και επαγγελματίες του κλάδου της Αρχιτεκτονικής, Μηχανικής και Κατασκευαστικής (Architecture, Engineering Construction), για να συζητήσουν για τις μελλοντικές πόλεις και πώς μπορεί να βελτιωθεί η  αποτελεσματικότητα και η επικοινωνία στον κατασκευαστικό κλάδο.

Καλαβασός, (05, Αύγουστος 2019) – Το Parametricos, μια νεοφυής (startup) εταιρεία με βάση την Κύπρο, που αναπτύσσει μία διαδικτυακή πλατφόρμα για αρχιτέκτονες, εγκαινιάζει την εκδήλωση Architectonic, ένα υβριδικό γεγονός δικτύωσης μεταξύ τής επιχειρηματικότητας και του τομέα της αρχιτεκτονικής. Το Architectonic θα φέρει επιχειρηματίες, startup μέντορες και επαγγελματίες ομιλητές από τη Γερμανία, τη Δανία και την Κύπρο, ειδικούς στον τομέα τής Αρχιτεκτονικής,της Μηχανικής, καθώς και της Κατασκευαστικής (AEC). 

Οι ομιλίες και οι συζητήσεις θα κινηθούν γύρω από την καινοτομία στον τομέα της αρχιτεκτονικής, του BIM (Building Information Modeling) και των startups εταιρειών. Επίσης, θα υπάρξει συγκεκριμένη τοποθέτηση η οποία θα αφορά τη στρατηγική και τη κουλτούρα που διέπουν το γραφείο Parametricos. Το Architectonic θα πραγματοποιηθεί σε υπαίθριο χώρο στο γραφείο του Parametricos στην Καλαβασό, στις  7 Σεπτεμβρίου του 2019, και ώρα 19:00.

"Το Architectonic παίρνει μια καθημερινή συζήτηση για τις πόλεις μας και την προάγει σε ένα επαγγελματικό ακροατήριο για συζήτηση και αναζήτηση πιθανών λύσεων: Πώς μπορούν οι νέοι αρχιτέκτονες και επιχειρηματίες του κατασκευαστικού κλάδου να βελτιώσουν τον τρόπο με τον οποίο σχεδιάζουν, κατασκευάζουν και λειτουργούν στις πόλεις και στον περιβάλλοντα χώρο τους. Αυτό είναι το κύριο ερώτημα που θα διερευνήσουμε στο φετινό Architectonic."  Μάριος Μέσσιος, CEO - Parametricos

While Parametricos is developing a centralised online platform for architects with their Studio product (parametricos.com); Architectonic on the other hand sparks a discussion between professionals from various backgrounds. A sort of decentralised system of opinions gathered in one hub. 


Η ιδέα του Architectonic είναι απόλυτα εναρμονισμένη με τους νεαρούς επαγγελματίες τού κλάδου που αναζητούν όλο και περισσότερη τροφοδότηση των γνώσεων και του δικτύου τους.

ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν την ευκαιρία να συναντηθούν και να συνεργαστούν με άλλους επαγγελματίες του κλάδου τους μέσω των δραστηριοτήτων διαδραστικής δικτύωσης. Θα υπάρξει μια σειρά από ομιλητές που θα παρουσιάσουν, θα αναλύσουν και θα συζητήσουν με τους παρευρισκόμενους την τρέχουσα μορφολογία των πόλεων μας και πώς η τεχνολογικές νεοφυείς επιχειρήσεις μπορούν να αλλάξουν και να διαμορφώσουν εκ νέου την κατασκευαστική βιομηχανία.

ΟΜΙΛΗΤΕΣ

Nebojša Jakica - Επίκουρος Καθηγητής στο Σχεδιασμό και Μηχανική Πρόσοψης στο Πανεπιστήμιο της Νότιας Δανίας

Σίμος Γεωργίου - CEO & Διευθυντής Global BIM στο XIV

Ferdinand Mühlhäuser - Διευθύνων Σύμβουλος Founder Institute Berlin - Digital Strategist & CEO της Convestec GmbH

Μόνικα Ιωαννίδου Πολεμίτης - CEO της MAP Innovation

Η εκδήλωση Architectonic είναι προγραμματισμένη για τις 7 Σεπτεμβρίου στο χώρο του γραφείου της εταιρείας Parametricos, στην Καλαβασό.

Για περισσότερες πληροφορίες και για να εγγραφείτε στην εκδήλωση Architectonic, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα:  architectonic.city (http://architectonic.city)

ΧΟΡΗΓΟΙ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

ant1.com.cy

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ PARAMETRICOS

Το Parametricos είναι μια τεχνολογικά νεοφυής (startup) εταιρεία που αναπτύσσει μία διαδικτυακή πλατφόρμα για αρχιτέκτονες. Στόχος μας είναι η ενδυνάμωση της λήψης αποφάσεων των αρχιτεκτόνων, με βάση την τοποθεσία, για να βελτιώσουμε το δομημένο περιβάλλον όπως το γνωρίζουμε μέχρι σήμερα. Το όραμά μας είναι να καταστήσουμε την αρχιτεκτονική πιο αποτελεσματική και προσβάσιμη στους νέους επαγγελματίες.


το δικό σας σχόλιο

* Υποχρεωτικά πεδία

Παρακαλούμε όμως τα κείμενα να μην είναι υβριστικά, να μην παραπέμπουν σε άλλους ιστότοπους, να γράφονται στην ελληνική ή την αγγλική γλώσσα (όχι greeklish), να είναι κατανοητά και τέλος να είναι κατά το δυνατόν σύντομα. Είναι αυτονόητο πως η ομάδα διαχείρισης φέρει ευθύνη μόνο για τα επώνυμα άρθρα των συντακτών και των συνεργατών της. Σας ευχαριστούμε για την συμμετοχή σας.